Έκθεση φωτογραφίας στο Επταπύργιο: “yedi kule conquest photos 2019”

Από τις 7 μέχρι 30 Ιούνη

To Υedi kule ή Επταπύργιο της Ακρόπολης της Θεσσαλονίκης, είναι ταυτόσημο με την ιστορία της. Κάθε χρόνο στις αρχές του Ιούνη με το Διεθνές Φεστιβάλ Μνημείων Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πύλες του,για να υποδεχθεί τις εκδηλώσεις που σηματοδοτούν την κατάκτηση του μνημείου.

Η έκθεση φωτογραφίας «yedi kule conquest photos 2019”, από τις 7 μέχρι 30 Ιούνη, θα συνδέσει τις δράσεις από το Φεστιβάλ Μνημείων 2018, με τα μνημεία της Άνω Πόλης.

17 εθελοντές φωτογράφοι στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ μνημείων 2018, συστήνονται μέσω της έκθεσης φωτογραφίας και παρουσιάζουν μοναδικές εικόνες από :
• Ξεναγήσεις στα μνημεία
• Θεατρική παράσταση και μουσικές συναυλίες, μέσα στα μνημεία
• Αγώνα δρόμου, που συνδέει 8 μνημεία στα σοκάκια της άνω πόλης
• Παραδοσιακούς χορούς, με τη λεβεντιά των Κρητών και Μακεδόνων
• Αγκάλιασμα του φρουρίου, από εκατοντάδες συμμετέχοντες
Ένας συναισθηματικός κρίκος ανθρώπινης έκφρασης με συγκίνηση καρδιάς, παλμό και πάθος, μαζικότητα και θέρμη, στα μονοπάτια της ιστορίας και του πολιτισμού. Αθλητές, εθελοντές, ηθοποιοί, μουσικοί, φοιτητές, φωτογράφοι, κοινό , συντελεστές, συναντώνται όλοι μαζί τον Ιούνιο, μέσα σε κάδρα της έκθεσης.

Το Επταπύργιο ή Γεντί Κουλέ και τα μνημεία της Άνω Πόλης, αποτυπωμένα σε εικόνες με χαμόγελα ευχαρίστησης, μπολιασμένα με αδρεναλίνη.