Επιχειρηματικότητα δίχως σύνορα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέσω του προγράμματος ENTRYWAY για μετανάστες και πρόσφυγες που θα μείνουν στην Ελλάδα Το έργο “Entryway- Επιχειρηματικότητα δίχως σύνορα” χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την υποστήριξη της οικονομικής ενσωμάτωσης των μεταναστών που διαμένουν στις περιοχές στόχου του έργου (Ιταλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία και Σουηδία). Μέσα από το έργο που έχει αναλάβει το ΚΕΠΑ […]

Μέσω του προγράμματος ENTRYWAY για μετανάστες και πρόσφυγες που θα μείνουν στην Ελλάδα

Το έργο “Entryway- Επιχειρηματικότητα δίχως σύνορα” χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την υποστήριξη της οικονομικής ενσωμάτωσης των μεταναστών που διαμένουν στις περιοχές στόχου του έργου (Ιταλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία και Σουηδία). Μέσα από το έργο που έχει αναλάβει το ΚΕΠΑ για να ενισχύσει μετανάστες πρώτης και δεύτερης γενιάς, θα επιλεγούν άτομα που επιθυμούν να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους ιδέα και να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, μέσω της παροχής ολοκληρωμένης επιχειρηματικής κατάρτισης και υποστήριξης η οποία περιλαμβάνει:

ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ

Θα υποστηριχθεί η αξιολόγηση της επιχειρηματικής ιδέας και η ενίσχυση των επιχειρηματικών χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων των συμμετεχόντων. Επίσης θα ενημερωθούν τι σημαίνει να είσαι επιχειρηματίας και ποιες ενέργειες είναι απαραίτητες για την έναρξη μιας επιχείρησης.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Έμπειροι εκπαιδευτές θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες στο έργο, στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού του σχεδίου, θα τους παράσχουν τα απαραίτητα εργαλεία για να ερευνήσουν την αγορά, να δημιουργήσουν ένα σχέδιο μάρκετινγκ, να προωθήσουν την επιχείρησή τους και να αναπτύξουν ένα κατάλληλο οικονομικό πλάνο (business plan). Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα περιλαμβάνουν διαλέξεις, επιχειρηματικά παιχνίδια, προσομοιώσεις και διαδραστική επίλυση προβλημάτων.

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Οι συμμετέχοντες που ολοκληρώνουν με επιτυχία την εκπαίδευση θα λάβουν εξατομικευμένη υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου πρόσβασης σε ευκαιρίες χρηματοδότησης. Οι ειδικοί θα παρέχουν εξατομικευμένη βοήθεια για την έναρξη των διαδικασιών επιχειρηματικής εκκίνησης. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες νομικές μορφές επιχειρήσεων και τον τρόπο επιλογής τους, σχετικά με τα καθεστώτα φορολογίας και κοινωνικής ασφάλισης, τις επιχορηγήσεις για νέες επιχειρήσεις κ.λπ.

ΔΙΚΤΥΩΣΗ

Δικτύωση μέσα στην αίθουσα αλλά και on- line Workshops μεταξύ επιχειρήσεων

MENTORING

Oι συμμετέχοντες ωφελούμενοι στο έργο θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο διεύθυνσης και διοίκησης μιας επιχείρηση ενεργώντας ως ιδιοκτήτες/διαχειριστές σε πραγματικό χρόνο, με τη βοήθεια ενός μέντορα.Ο μέντορας θα τους παρέχει στη διάρκεια των δύο μηνών που θα διαρκέσει το mentoring, χρήσιμες συμβουλές, καθώς και υποστήριξη στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της επιχειρηματικής συμπεριφοράς τους.

Το έργο έχει διάρκεια 24 μηνών και προϋπολογισμό 536.515,00€ και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να κάνουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά εδώ

Στις δομές του προγράμματος στήριξης μεταναστευτικής επιχειρηματικότητας αναφέρονται οι κ. Νεοκλης Στάμκος, Πέτρος Λεκάκης, Χρήστος Πούρης και ο Ορέστης Τσάνκ ως επιχειρηματίας μετανάστης δεύτερης γενιάς.

Πληροφορίες e-kepa.gr