Επιστημονική ημερίδα για την Ποντιακή Μουσική στον 21ο αιώνα

Αύριο στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης Επιστημονική ημερίδα με θέμα: “Η Ποντιακή Μουσική στον 21ο αιώνα: Σκέψεις και Προοπτικές” διοργανώνει η Εδρα Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ. Η ημερίδα, στην οποία θα συμμετάσχουν επιστήμονες, ερευνητές, δημιουργοί και η κοινότητα των ακροατών, αποσκοπεί στο να θέσει τις βάσεις ενός μόνιμου πλαισίου ορθολογικού διαλόγου για το […]

Αύριο στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης

Επιστημονική ημερίδα με θέμα: “Η Ποντιακή Μουσική στον 21ο αιώνα: Σκέψεις και Προοπτικές” διοργανώνει η Εδρα Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ.

Η ημερίδα, στην οποία θα συμμετάσχουν επιστήμονες, ερευνητές, δημιουργοί και η κοινότητα των ακροατών, αποσκοπεί στο να θέσει τις βάσεις ενός μόνιμου πλαισίου ορθολογικού διαλόγου για το παρόν και το μέλλον της ποντιακής μουσικής.

Στην ημερίδα θα εξεταστούν και θα αναλυθούν οι διαφορετικές όψεις του φαινομένου της ποντιακής μουσικής (ιστορικές, ανθρωπολογικές, κοινωνικές, μουσικολογικές, ερμηνευτικές, γλωσσικές). Θα συζητηθούν οι προκλήσεις και τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι δημιουργοί (στιχουργοί, μουσικοί, ερμηνευτές) καθώς και η αναγκαιότητα δημιουργίας ψηφιακού αρχείου ποντιακής μουσικής. Επιπλέον θα αναδειχθούν ιδέες, τάσεις και προοπτικές στο χώρο της ποντιακής, μουσικής δημιουργίας και έρευνας.

Διαβάστε επίσης
Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού από το ΕΕΘ

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στις 10:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης.