ΕΣΗΕΜ-Θ: Η ανακοίνωση για την μετατροπή του North Radio σε μουσικό σταθμό

Big Brother ΕΣΗΕΜΘ απεργία

Τόνισε πως η ενημέρωση στην περιφέρεια θεωρείται περιστασιακή πολυτέλεια

Ανακοίνωση με αφορμή την μετατροπή του ενημερωτικού σταθμού North Radio σε μουσικό σταθμό, εξέδωσε η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ δημοσίευσε την ανακοίνωση για τον North Radio ως διαμαρτυρία για την απόφαση, τονίζοντας πως για ακόμη μια φορά η ενημέρωση θεωρήθηκε περιστασιακή πολυτέλεια.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ:

«Ένας ακόμη ραδιοφωνικός σταθμός στη Θεσσαλονίκη γίνεται θύμα της λογικής που θεωρεί την ενημέρωση στην περιφέρεια περιστασιακή πολυτέλεια.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Μετατρέπεται σε μουσικό σταθμό ο North Radio

H ιδιοκτησία του Radio North 98 αποφάσισε να εκπέμπει πλέον ο σταθμός μόνο μουσικό πρόγραμμα, στερώντας από έξι δημοσιογράφους τη δουλειά τους και από το κοινό της Θεσσαλονίκης μια ακόμη πηγή ενημέρωσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ εκφράζει τη διαμαρτυρία του γι’ αυτή την ενέργεια, που μαρτυρεί στρεβλή αντίληψη για την αξία της πολυφωνίας και της ισοτιμίας στο δικαίωμα όλων των πολιτών να ενημερώνονται.

Προστιθέμενη μάλιστα στην πρόσφατη μετατροπή του Real FM Θεσσαλονίκης σε μουσικό σταθμό, επιβεβαιώνει την τάση που έχει επανειλημμένα καταγγείλει η Ένωση, να υποκατασταθεί η ραδιοφωνική ενημέρωση, την οποία σταθερά οι έρευνες δείχνουν ότι το κοινό εμπιστεύεται, από ανέξοδο για τους επιχειρηματίες ψυχαγωγικό πρόγραμμα».