Εξυπνες συμβουλές για να μην μυρίζουν τα παπούτσια σας

Αν θέλετε να απαλλαχτείτε από τα βακτήρια και την μυρωδιά των παπουτσιών σας, έχουμε τη λύση.

Πόσες φορές πήγες σε ένα φιλικό σπίτι και έβγαλες τα παπούτσια σου… και τα ξαναέβαλες γρήγορα; Ακόμη και όταν είμαστε μόνοι στο σπίτι ή με άλλα μέλη της οικογένειας, η άσχημη μυρωδιά από τα παπούτσια μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητική.

Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές τα παπούτσια μυρίζουν άσχημα εξαιτίας των ποδιών, αναφέρει στο Readers.com , η ορθοπαιδικός Trish Barber MD. Φυσικά παίζει ρόλο και η ποιότητα του παπουτσιού.

Γιατί μυρίζουν τα παπούτσια

Κακής ποιότητας παπούτσια και κάλτσες που δημιουργούν βακτήρια

Σύμφωνα με την Barber, τα παπούτσια και οι κάλτσες από συνθετικά υλικά, πάντα δημιουργούν δυσάρεστες οσμές, ειδικά αν τα φοράμε για πολλές ώρες. Πόσο μάλιστα όταν δεν αερίζονται επαρκώς. Το υγρό περιβάλλον που δημιουργείται όταν ιδρώνουν τα πόδια μας, ευνοεί την ανάπτυξη τους.

Έξυπνα κόλπα για να μην μυρίζουν τα παπούτσια σας

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα δίνει πάρα πολλές λύσεις στην καθαριότητα και όχι μόνο…. Εκτός του ότι απορροφά τις μυρωδιές και την υγρασία, εξουδετερώνει και τα μικρόβια.

Μπορείς να ρίξεις απευθείας στο εσωτερικό των παπουτσιών, να τα αφήσεις όλο το βράδυ και το πρωί να τα τινάξεις. Εναλλακτικά, μπορείς να τοποθετήσεις τη σόδα σε ανοιχτή χαρτοπετσέτα, να την τυλίξεις σαν πουγκί και να την αφήσεις μέσα όλο το βράδυ.

Βάλτα στην κατάψυξη

Τα βακτήρια δεν μπορούν να επιβιώσουν σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες. Όσο παράξενο κι αν σου ακούγεται, το ψύχος της κατάψυξης μπορεί να κάνει θαύματα όταν μυρίζουν τα παπούτσια.

Βάλτα σε μια σακούλα, και κλείσε την καλά

Άφησε τα παπούτσια στην κατάψυξη όλο το βράδυ.
Το πρωί, άφησε τα να ξεπαγώσουν μόνα τους σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπορείς να τα φορέσεις.

Βάλτα στο πλυντήριο

Άλλη μια λύση είναι να τα βάλεις για μια πλύση στο πλυντήριο, καθαρίζοντας τα συνολικά. Προσοχή όμως στο πρόγραμμα που θα επιλέξεις:

Επίλεξε ένα πρόγραμμα πλύσης με κρύο νερό για να μην λιώσουν οι κόλλες και παραμορφωθούν τα παπούτσια.
Επίλεξε ένα ήπιο, απλό απορρυπαντικό.
Χαμήλωσε τις στροφές στο ελάχιστο.
Μόλις ολοκληρωθεί η πλύση, άφησε τα να στεγνώσουν φυσικά.

Άλλαξε πάτους

Αν οι πάτοι σου έχουν φθαρεί, κάτι που συμβαίνει σχετικά γρήγορα και συχνά στα αθλητικά παπούτσια, είναι πιο εύκολο να κρατήσουν την υγρασία και να αναπτύξουν βακτήρια.

Άλλαξε τους με καινούργιους και γιατί όχι -με την ευκαιρία- με ανατομικούς ή με πάτους σιλικόνης.

Πηγή: healthstories.gr