Η φωτογραφία του Life-Events.gr που επιλέχθηκε για την Εκθεση της Ενωσης Συντακτών (ΦΩΤΟ)

H Eκθεση Φωτορεπορτάζ #PRESS_photostories 2017 στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών μέχρι τις 11 Μαρτίου Μία φωτογραφία της δημοσιογράφου του Life-Events.gr, Θένιας Μυλωθρίδου, από το φωτορεπορτάζ που έκανε στο εγκαταλελειμμένο χωριό, Παλιά Μεσολακκιά- Λακκοβήκια στο όρος Παγγαίο, τον Μάιο του 2017, ξεχώρισε, επιλέχθηκε και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 154 καλύτερες φωτογραφικές ιστορίες, που αυτή τη στιγμή παρουσιάζονται στην […]

H Eκθεση Φωτορεπορτάζ #PRESS_photostories 2017 στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών μέχρι τις 11 Μαρτίου

Μία φωτογραφία της δημοσιογράφου του Life-Events.gr, Θένιας Μυλωθρίδου, από το φωτορεπορτάζ που έκανε στο εγκαταλελειμμένο χωριό, Παλιά Μεσολακκιά- Λακκοβήκια στο όρος Παγγαίο, τον Μάιο του 2017, ξεχώρισε, επιλέχθηκε και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 154 καλύτερες φωτογραφικές ιστορίες, που αυτή τη στιγμή παρουσιάζονται στην Εκθεση Φωτορεπορτάζ #PRESS_photostories 2107, στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ.

Η φωτογραφία ξεχώρισε στην κατηγορία «Τόπος και Ανθρωποι». Μπορείτε να δείτε όλο το ρεπορτάζ και τις υπόλοιπες φωτογραφίες στα Παλιά Λακκοβήκια, ΕΔΩ!

Η Εκθεση Φωτογραφίας είναι «γέννημα» του πανελλήνιου διαγωνισμού φωτογραφίας με τίτλο #PRESS_photostories 2017 τον οποίο προκήρυξε το Μορφωτικό Ιδρυμα της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης με πεδίο αναφοράς τη Μακεδονία και τη Θράκη και ενταγμένες στις θεματικές κατηγορίες Πολιτική, Πολιτισμός/Τέχνες, Περιβάλλον, Τόπος και Ανθρωποι και Αθλητισμός.

40 δημοσιογράφοι και φωτογράφοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό, στέλνοντας πάνω από 400 φωτογραφίες, από τις οποίες εκτίθενται οι 154, ενώ 12 από αυτές βραβεύτηκαν ή έλαβαν επαίνους. Η επιλογή έγινε με «τυφλό» διαγωνισμό: Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής παρέλαβαν το σύνολο των φωτογραφιών χωρίς κανένα στοιχείο ταυτότητας και κλήθηκαν να ψηφίσουν, ξεχωριστά ο καθένας, ποιες προκρίνουν να εκτεθούν.

Στην πενταμελή Κριτική Επιτροπή, συμμετείχαν: Ο φωτορεπόρτερ Δημήτρης Μεσσίνης, ο Διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Ηρακλής Παπαϊωάννου, ο καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ Γιώργος Κατσάγγελος, ο καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ Γρηγόρης Πασχαλίδης, ο δημοσιογράφος Λάζαρος Θεοδωρακίδης.

Σκοπός της έκθεσης είναι η αποτύπωση των καλύτερων στιγμών του φωτορεπορτάζ στην περιφέρεια και υπενθυμίζει τη σημασία του για την αξιόπιστη ενημέρωση. Μέσα από τις φωτογραφικές ιστορίες, ο κόσμος μπορεί να συνειδητοποιήσει το δύσκολο και συνάμα άκρως ανταγωνιστικό και ποιοτικό έργο των φωτορεπόρτερ και των δημοσιογράφων, οι οποίοι βιώνουν την απαξίωση και την κρίση πολύ πριν τη βιώσουν άλλα επαγγέλματα καθώς και ότι η φωτογραφία είναι ένα προϊόν επίπονης, χρονοβόρας και κοστοβόρας διαδικασίας.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Εκθεση φωτογραφίας εγκαινίασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Πρόθεση των διοργανωτών είναι να καθιερωθούν ο διαγωνισμός και η έκθεση #PRESS_photostories 2017 ως ετήσιος θεσμός με προοπτική να αποκτήσουν από το 2019 και διεθνή διάσταση, ενώ είναι πιθανό η Εκθεση να ταξιδέψει σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η Εκθεση ξεκίνησε την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου και θα παραμείνει έως την Κυριακή 11 Μαρτίου. Την Τετάρτη 7 Μαρτίου, στις 18.00, τους επισκέπτες θα ξεναγήσουν ο Δημήτρης Μεσσίνης και ο Ηρακλής Παπαϊωάννου.

Τα βραβεία και οι Επαινοι
ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΒΕΙΟ #PRESS_photostories 2017: Αλέξανδρος Αβραμίδης
ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Σάκης Γιούμπασης
ΕΠΑΙΝΟΣ στην κατηγορία ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Θανάσης Σοφιανός
ΕΠΑΙΝΟΣ στην κατηγορία ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Αλέξανδρος Αβραμίδης
ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Δημήτρης Τοσίδης
ΕΠΑΙΝΟΣ στην κατηγορία ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Λευτέρης Τσινάρης
ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Δημήτρης Τοσίδης
ΕΠΑΙΝΟΣ στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Κωνσταντίνος Τσακαλίδης
ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Δημήτρης Τοσίδης
ΕΠΑΙΝΟΣ στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Αλέξανδρος Αβραμίδης
ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία ΤΟΠΟΣ και ΑΝΘΡΩΠΟΙ: Γιάννης Παπανίκος
ΕΠΑΙΝΟΣ στην κατηγορία ΤΟΠΟΣ και ΑΝΘΡΩΠΟΙ: Κωνσταντίνος Τσακαλίδης
Υπήρχε χρηματικό έπαθλο 1.000€ για την καλύτερη φωτογραφία και τιμητική διάκριση για τη δεύτερη καλύτερη ενώ μια φωτογραφία, απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο του Διαγωνισμού με χρηματικό έπαθλο 2.000€.