”Γέφυρα” μεταξύ Βαλκανίων η Ουρανούπολη Χαλκιδικής

Ουρανούπολη

Υπό την αιγίδα του Υπ. Εσωτερικών

Το Σάββατο 1 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του Κέντρου Διαβαλκανικής Συνεργασίας, για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό, που δημιουργήθηκε στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής. Την παρουσίαση θα κάνει ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης), φέρνει -σε αυτή την πρώτη φάση- σε συνεργασία παράγοντες από πέντε χώρες της ΝΑ Ευρώπης (Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία, Κροατία, Σλοβενία), εκπρόσωποι των οποίων θα φιλοξενηθούν για λίγες ημέρες στον δήμο Αριστοτέλη.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη δήλωσε «Ουσιαστικά οικοδομούμε ένα δίκτυο επαφής, ανταλλαγών και κοινών δράσεων, με κύριο κοινό παρονομαστή- αλλά όχι τον μόνο- τον θρησκευτικό τουρισμό και με σημείο αναφοράς την Ουρανούπολη, το κατώφλι του Αγίου Όρους», εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι «μια ακόμα γέφυρα μεταξύ λαών και πολιτισμών της βαλκανικής χερσονήσου, με αμοιβαία οφέλη».

Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ουρανούπολης. Το παρόν αναμένεται να δώσουν οι υφυπουργοί Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου και Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόζεν Πλεβνελίεφ. Κατά την παραμονή τους στην Ουρανούπολη, οι εκπρόσωποι των βαλκανικών χωρών θα ξεναγηθούν στο Άγιον Όρος και στον αρχαιολογικό χώρο των Σταγείρων, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και εκδηλώσεις γαστρονομικού περιεχομένου με τη συμμετοχή διεθνούς φήμης σεφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *