«Γιορτή Κάστανου 2017» στο Παλαιοχώρι Καβάλας (BINTEO & ΦΩΤΟ)

Χορός, τραγούδι, άφθονο κρασί και πεντανόστιμα κάστανα Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 19η συνεχή χρονιά η «Γιορτή Κάστανου» στο Καστανοδάσος Παλαιοχωρίου, της Δημοτικής Ενότητας Παγγαίου. Σε ένα καταπληκτικό φυσικό τοπίο, στο καστανόδασος του χωριού, που βρίσκεται στην αγκαλιά του Παγγαίου Ορους, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι κάτοικοι της περιοχής και όχι μόνο, συγκεντρώθηκαν […]

Χορός, τραγούδι, άφθονο κρασί και πεντανόστιμα κάστανα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 19η συνεχή χρονιά η «Γιορτή Κάστανου» στο Καστανοδάσος Παλαιοχωρίου, της Δημοτικής Ενότητας Παγγαίου. Σε ένα καταπληκτικό φυσικό τοπίο, στο καστανόδασος του χωριού, που βρίσκεται στην αγκαλιά του Παγγαίου Ορους, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι κάτοικοι της περιοχής και όχι μόνο, συγκεντρώθηκαν την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου για να περάσουν μία όμορφη μέρα μέσα στη φύση.

Πλήθος κόσμου, άφθονο κρασί, ψητά εδέσματα, μουσικοχορευτικά δρώμενα από Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής και των όμορων Νομών και φυσικά κάστανα (ψητά ή βραστά), συνέθεταν το σκηνικό της εκδήλωσης, που πλέον αποτελεί θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου. Μία ημέρα, η οποία χαρακτηρίζεται από τους διοργανωτές ως το εφαλτήριο για να μπορέσει να αναδείξει η περιοχή τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα τοπικά προϊόντα της.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Παγγαίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιοχωρίου.

Βίντεο και φωτογραφίες: Δημήτρης Μυλωθρίδης (Εθελοντής Πολιτικής Προστασίας)