Γοητεία, η Βασίλισσα των εντυπώσεων!…

Όταν μπαίνει αυτός ο άνθρωπος μέσα σε έναν χώρο, όλα τα κεφάλια γυρίζουν, και όλα τα βλέμματα πέφτουν επάνω του!… Είναι τόσο γοητευτικός!…. Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με το κύρος του Thes.gr Τί είναι η γοητεία και πως όρίζεται; Είναι η ιδιαίτερη δύναμη που έχει η ακτινοβολία και η χάρη της […]

Όταν μπαίνει αυτός ο άνθρωπος μέσα σε έναν χώρο, όλα τα κεφάλια γυρίζουν, και όλα τα βλέμματα πέφτουν επάνω του!… Είναι τόσο γοητευτικός!….

Τί είναι η γοητεία και πως όρίζεται; Είναι η ιδιαίτερη δύναμη που έχει η ακτινοβολία και η χάρη της ομορφιάς, ενός προσώπου και η έλξη που προκαλεί; Είναι μια πράξη που δεν εξηγείται λογικά και επηρεάζει την θέληση των άλλων; Συνώνυμες λέξεις είναι και η σαγήνη, το θέλγητρο και το μάγεμα..

Νομίζω πως η γοητεία δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλά και ούτε να να μπεί σε συγκεκριμένα πλαίσια. Επίσης δεν είναι κάτι που αποκτιέται, αν δεν προυπάρχει, στην προσωπικότητα του ατόμου. Είναι πολλά πράγματα που συνθέτουν την γοητεία.

Οι περισσότεροι την μπερδέυουν με την ομορφιά ή την σεξουαλικότητα… Έχω συναντήσει πολλούς όμορφους ανθρώπους , που μόνο γοητευτικοί δεν ήταν.

Αν έχεις αψεγάδιαστη εμφάνιση, ακριβά ρούχα , ή πολλά λεφτά δε σε καθιστούν αναγκαστικά και γοητευτικό άνθρωπο.

Η γοητεία είναι κάτι ατομικό και πολύ ιδιαίτερο! Για να είσαι γοητευτικός πρέπει να προβάλλεις τα ξεχωριστά σου πλεονεκτήματα και τον τρόπο που μπορείς να τα προσφέρεις στους άλλους! Γιατί η γοητεία δεν είναι κάτι που δεν μοιράζεται. Που δεν φεγγοβολάει και στους γύρω σου. Όταν είσαι ειλικρηνής στην αυτοεκφρασή σου,  και δεν προσπαθείς να μιμηθείς, κατι το οποίο δεν είσαι, αυτόματα αναδυκνύεις την γοητεία σου.

Η γοητεία μπορεί  να είναι το χαμογελό σου, η ματιά σου, η χροιά της φωνής σου, οι κινήσεις των χεριών σου, το περπατημά σου…

Ίσως είναι ο τρόπος που βλέπεις την ζωή. Η δύναμη με την οποία αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες που σου έρχονται. Η γεναιοδωρία και η ο καλός λόγος, που θα πείς σε κάποιον, που το έχει ανάγκη.

Ίσως ο τρόπος που γέρνεις απαλά το κεφάλι σου στο πλάι οταν απορείς με κάτι…Ο τρόπος που ανοιγικλείνεις αμήχανα τα μάτια σου όταν έρχεσαι, σε δύσκολη θέση…Τα δάκρυα σου και η μόνιμη θλίψη στο βλέμμα σου.. Το τρανταχτό σου γέλιο που μπορεί, να γεμίσει, έναν κλειστό χώρο εκκωφαντικά!

Μπορεί να είναι ο τρόπος που φυσάς τον καπνό απο το αναμμένο σου τσιγάρο , ο τρόπος που θυμώνεις σμίγοντας τα φρύδια σου…

ίσως είναι η καλοσύνη και η γαλήνη σου…Ίσως είναι ο τρόπος που κοιτάς, όταν αγαπάς ή ερωτέυεσαι…

Η γοητεία σου, είναι οι πιο μικρές σου λεπτομέρειες, που όμως σε κάνουν να διαφέρεις και να ξεχωρίζεις, απο οποιδήποτε άλλον. Πολλοί μπορούν να τις δούν, λίγοι όμως να τις εκτιμήσουν πραγματικά.

Είναι αυτά τα μικρά αψεγάδιαστα σημεία σου, που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρρητα, ούτε και απο τον πιο αδιάφορο άνθρωπο!

Η γοητεία σου είναι η παραγματική σου δύναμη , το μυστήριο που σε κάνει θελκτηκό και που ο άλλος σκέφτεται πως αξίζει, να μπεί στον κόπο να σε εξερευνήσει. Να σε μάθει , να σε νιώσει…

Προσωπικά πάντα ανακαλύπτω γοητευτικά στοιχεία, σε κάθε άνθρωπο που γνωρίζω. Κι’ αυτό είναι υπέροχο. Ο καθένας έχει κάτι διαφορετικό κάτι μοναδικό. Η άυρα του καθενός μας, έχει διαφορετικό χρώμα. Διαφορετική υποστάση και εικόνα. Δώστε την ευκαιρία σε όσους συναναστρέφεστε να σας γοητέυσουν. Και αυτό δε σημαίνει αναγκαστικά ερωτικά.

Η γοητεία των φίλων μου, ειναι πολύτιμη. Η γοητεία ενος συνεργάτη με κάνει να αποδίδω καλύτερα και να συνεργάζομαι πιο ευχάριστα μαζί του. Η γοητεία της μάνας μου και του πατέρα μου μου ξυπνάνε παιδικές μνήμες τόσο πολύτιμες και φωτεινές!

Μη διατάσετε να πείτε έναν καλό λόγο, να κάνετε ένα κοπλιμέντο όταν γοητέυεστε απο κάποιον.Όλοι έχουμε ανάγκη απο θετικά σχόλια , και απο ζεστή επικοινωνία.

Και είναι πραγματικά πολύ όμορφο, να ανακαλύπτεις την γοητεία του άλλου και να την επικροτείς.

Η γοητεία είναι ενέργεια που τροφοδοτεί, πυροδοτεί και εκτοξέυει !

Και όπως έχει πει μια μεγάλη γόησα , η Σοφία Λόρεν: Η αληθινή γοητεία είναι μια έντιμη αυτοέκφραση. Ότι  ειλικρινές προέρχεται απο την ψυχή μας, επιτρέπει να δούμε μια ξεχωριστή πλευρά κάποιου.

 

 

Εσείς θέλετε να βλέπετε ξεχωριστά ή κοινότυπα ;…

Γοητέυστε και γοητευτείτε, φτιάχνοντας στιγμές και προκαλώντας θετικά συναισθήματα.