Γυναίκα για Πάντα!

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας ή διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους. Εχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και στην Αμερική! Οι γυναίκες ζητούσαν ίσα δικαιώματα , καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και το δικαίωμα της ψήφου. Η ημέρα της γυναίκας […]

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας ή διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους.
Εχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και στην Αμερική! Οι γυναίκες ζητούσαν ίσα δικαιώματα , καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και το δικαίωμα της ψήφου.

Η ημέρα της γυναίκας θεσμοθετήθηκε απο τον ΟΗΕ το 1977, ο οποίος κάλεσε, όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.

Σε όλο τον κόσμο αυτή την ημέρα κινητοποιούνται γυναίκες, και οργανώσεις , για την υποστήριξη των δικαιωμάτων τους και της βελτίωσης της ζωής τους σε όλους τους τομείς , που ακόμα για πολλές είναι σχεδόν ανύπαρκτα πολλά απο αυτά τα δικαιώματα!

Η γιορτή της Γυναίκας λοιπόν , αναρωτηθήκατε ποτέ, τι πραγματικά αντιπροσωπέυει και υπερασπίζετε;

Γιατί σίγουρα, η γιορτή της γυναίκας δεν είναι μια ευκαιρία να ξεχυθούμε  στα μαγαζιά για να πιούμε, να ξενυχτήσουμε, να φλερτάρουμε  και να νιώσουμε ελεύθερες και ωραίες , ούτε η ευκαιρία για συνάξεις γυναικοπαρέων, που θα καλοπεράσουν, ούτε  και  η  παροδική  ανεξαρτησία απο ότι μας καταπιέζει ενδεχωμένος στην καθημερινότητα μας και στον μικρό κοσμο μας.

Είναι μια μέρα απόκτησης δικαιωμάτων, και αγώνων χρόνων απο τα διάφορα γυναικεία κινήματα.  Δικαιώματα που κατέκτησαν οι γιαγιάδες μας οι προγιαγιάδες μας και πάει λέγοντας πίσω στη ιστορία,  μετά απο πολλά ατυχήματα, κακουχίες και αναξιοπρέπεια , ένος κόσμου αντρικά πλασμένου, αρσενικού δογματισμού και εγωϊσμου που την γυναίκα ώς ανθρώπινο όν, σε πολλές κοινωνίες , και δυστυχώς ακόμα και σήμερα την  είχαν χειρότερα και  απο  τα ζώα.

Η γυναίκα μέσα στους αιώνες  είναι  μόνιμα απολογούμενη για την ίδια την φύση της.  Έχει υποστεί , κάθε είδους διαπόμπευσης , έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμών , βιασμών, σεξουαλικής παρενόχλησης, χωρίς δικαίωμα μόρφωσης και οικονομικής ανεξαρτησίας.

Η γυναίκα αυτή που τρέφει τη ζωή μέσα στα σπλάχνα της, και την φέρνει στον κόσμο , αυτή που είναι απίστευτα δυνατή, απο την ίδια της την φύση, πόσες φορές δεν υπήρξε τραγικά αδύναμη και παγιδευμένη απο ένα κοινωνικό και πολιτικό θρησκευτικό γίγνεσθαι, που την ήθελε ή ακόμα την θέλει , στο περιθώριο, περιορίζοντας την υπαρξή της , στην αναπαραγωγή του είδους και της εξυπηρέτησης των άλλων.

Οι γυναίκες έπρεπε να αγωνιστούν και για το παραμικρό δικαίωμα. Να αγωνιστούν για να δώσουν και ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά τους.

Ακόμα και σήμερα υπάρχουν γυναίκες, που στερούνται την μόρφωση, τις ανγκάζουν να παντρεύονται  απο πολύ μικρή ηλικία, που δεν έχουν πρόσβαση σε καμιά μέθοδο αντισύλληψης, ουτέ ακόμα σε εκτρώσεις με ασφάλεια. Γυναίκες που υποφέρουν καθημερινά ζώντας σε ένα περιβάλλον τρόμου και εγκλωβισμού, γιατί τα καθεστώτα που ορίζουν την τύχη τους έχουν θεσμοποιημένη την καταπίεση ή απο τους συζύγους τους ή απο τις οικογενειές τους.

Στην Αφρική συνεχίζεται η κλειτοριδεκτομή, και ο γάμος ανηλικών κοριτσιών, με μεγαλύτερους κατά πολύ άντρες, είναι κανόνας σε πολλά μέρη.

Κι ενώ χρησιμοποιούν τις γυναίκες για τα γυναικεία  τους θέλγητρα και κάλλη, απαγορέυεται να φαίνονται  τα μάτια τους , τα μαλλιά τους , το περίγραμμα του κορμιού τους, ως ασέβεια προν τον Θεό. Τι υποκρισία! Τι βαναυσότητα! Τώρα ποιόν Θεό εννοούν είναι, μια άλλη μεγάλη συζήτηση.

Διαβάστε επίσης
Μητσοτάκης: "Το μέλλον που θέλουμε αντικατοπτρίζεται στον ΟΗΕ που χρειαζόμαστε"

Η μεγάλη βιομηχανία του σεξ, και τις συνεχόμενης εκπόρνευσης πολλών γυναικών είναι μια άλλη, πολύ μεγάλη, κακοφορμισμένη πληγή, που δεν έχει σταματήσει να αιμμοραγεί!

Εμπόριο σαρκός, σκλάβες του σεξ, γυναίκες που χρησιμοποιούνται ώς δοχεία ηδονής χωρίς δικαίωμα καταγγελίας και διαφυγής.

Γυναίκες κάθε ηλικίας πρέπει να αποδείξουν ακόμα και στον χώρο της εργασίας τους, πως δεν είναι  εν δυνάμη πόρνες Ευές , που για να διατηρήσουν η για να πάρουν μια θέση εργασίας, θα πρέπει να ικανοποιήσουν, τις σεξουαλικές ορέξεις κάποιου αρσενικού εργοδότη!

Πρέπει όλοι και περισσότερο οι ίδιες οι γυνάικες να καταλάβουμε πόσο χαρισματικές, ξεχωριστές και άξιες είμαστε , και αυτό απορέει απο το φύλο μας και την φύση μας. Τόσο απλά τοσο συναρακτικά!

Η φύση απλόχερα μας χάρισε ικανότητες, ένστικτα, ταλέντα! Η ίδια η ζωή μας γέννησε ελέυθερες και αυτόβουλες. Δεν πρέπει και δεν κάνει να σιωπούμε ή να κλέινουμε τα μάτια εμπρός στο δίκιο μας.

Πρέπει να είμαστε περήφανες και χαρούμενες για τα φυσικά μας γνωρίσματα, και για τα  όσα κατκτήσαμε ή θα κατακτήσουμε στον οικογενειακό, επαγγελματικό , κοινωνικό στίβο με τιμιότητα , θάρρος και ειλικρίνεια. Είμαι ευγνώμων για όλες τις γυαναίκες που αγωνίστηκαν για εμένα πριν καν γεννηθώ. Είμαι περηφάνη για όλες τις υπέροχες γυναίκες που γνωρίζω , και για αυτές ακόμα που δε θα γνωρίσω ποτέ, αλλά ξέρω, πως σε μια γωνιά της γής δίνουν την δική τους συγκλονιστική  μάχη!Είμαι περήφανη για τις γυναίκες που μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους με φοβερές αντιξοότητες και δυσκολίες, που προσπαθούν να τα κρατήσουν ζωντανά μέσα στα συντρίμμια και τους καπνούς αντρικών πολέμων!

 

Είμαι περήφανη για όλες εκείνες που έχουν διαπρέψει στην επιστήμη, στις επιχειρήσεις, στον αθλητισμό στην τέχνη. Είμαι κυρίως περήφανη για όλες εκείνες τις ανώνυμες ηρωίδες που κάθε βράδυ καταπίνουν τους λυγμούς τους , και ξεσκίζουν με τα ίδια τους τα νύχια τις σάρκες των ονείρων τους για να τροφοδοτήσουν τις ανάγκες των άλλων… Είμαι εξαιρετικά υπερήφανη για τις γυναίκες που ζουν στο περιθώριο, αλλά δε πάυουν να προσπάθουν να επιβιώσουν, με όση δύναμη τους έχει απομείνει!

 

Και νιώθω εξαιρετικά τυχερή  που είμαι κόρη αλλά και μάνα κοριτσιών , γιατί γνωρίζω πόσα πράγματα μπορούν οι γυναίκες να κατακτήσουν, να τελειοποιήσουν, και να διεκδικήσουν  έναν καλύτερο κόσμο για όλους! Γιατί η γη και η θάλασσα είναι γυναίκα.  Το πυρ ας το διαχειριστούν οι άντρες. Εξάλλου εκείνοι το προκαλούν!

Όσες γιορτάσετε σήμερα να το κάνετε έχοντας στο μυαλό σας και σρτην καρδιά σας και όλες εκείνες , που για ακόμη μια μέρα, θα αντιμετωπίσουν τους εφιάλτες τους , μόνες , ξεχασμένες και  κακοποιημένες!

(Original Caption) Woman suffrage. New York City Women of the march.