Γυναίκες με πυρ και θάλασσα…

Μην ξεχνάτε τη δύναμη που διαθέτετε

της Φωτεινής Κατσάλη

Είμαι γυναίκα! Εσένα ποια είναι η υπερφυσική σου ιδιότητα…Το ωραίο φύλλο, το ασθενές φύλλο, το δυνατό φύλλο! Από την αρχή του κόσμου η γυναίκα,&nbsp απασχόλησε τον κόσμο, είτε θετικά είτε αρνητικά. Από το προπατορικό αμάρτημα ακόμη !
Αλήθεια&nbsp πόση υπεροψία κρύβει η θρησκευτική άποψη , που δεν θα αναλύσω εκτενέστερα, τώρα γιατί δεν είναι θεολογικής αφορμής τούτο το άρθρο, πως η γυναίκα φτιάχτηκε από το πλευρό του άντρα , και κατόπιν τον κατέστρεψε ταΐζοντάς τον ένα μήλο , που έτσι κι αλλιώς θα του καθόταν αργά η γρήγορα στον λαιμό! Και αν το αμάρτημα της Εύας ήταν ότι πίστεψε το ύπουλο φιδάκι και κατόπιν εξαπάτησε τον Αδάμ, το αμάρτημα του Αδάμ είναι ότι εξαπάτησε τον ίδιο τον Θεό ,με την αδυναμία του μη παραδοχής, πως τον έφαγε τον καρπό του κακού!

Αν η γυναίκα φταίει για τον χαμένο παράδεισο, σίγουρα&nbsp οι άντρες ευθύνονται για την επίγεια κόλαση για πολλές γυναίκες! Και πριν προχωρήσω να διευκρινίσω πως δεν γενικεύω και δεν αφορίζω ολόκληρο το αντρικό φύλλο το οποίο αγαπώ και θαυμάζω!
Καθημερινά όμως&nbsp εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο, γίνονται θύματα και αναλώσιμα είδη, ενός αντρικού συστήματος που τις θέλει τρομαγμένες , σκλάβες του σεξ , κακοποιημένες, ταπεινωμένες , οικονομικά εξαρτώμενες και&nbsp αφημένες στο έλεος&nbsp διαθέσεων και αλλαγών που οι ίδιες δεν ορίζουν!

Δεν θα αναλύσω ιστορικά την θέση της γυναίκας στην εκάστοτε κοινωνία και&nbsp σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους. Ούτε θα γράψω για τους αγώνες και τις προσπάθειες που έγιναν για να κατακτηθούν δικαιώματα και προνόμια, που για τους άντρες ήταν από την γέννησή τους δεδομένα. Και ούτε αυτό είναι ένα ακόμα φεμινιστικό κείμενο..
Είναι ένα κείμενο που επιχειρεί να πείσει τις ίδιες τις γυναίκες για την ωραιότητα και την μοναδικότητα της ύπαρξής τους! Να τις&nbsp απενεχοποιήσει&nbsp και να τις υπενθυμίσει πόσο σημαντικές και δυνατές μπορούν να γίνουν αν το θελήσουν. Και κυρίως να τους φωνάξει να πάψουν να πασχίζουν να φαίνονται τέλειες! Να αγαπήσουν την φύση τους και να αναδείξουν ότι καλύτερο διαθέτουν πέρα από τις καμπύλες τους και την εξωτερική τους ομορφιά!

Τίποτα δεν είναι τέλειο σε αυτό τον κόσμο. Γιατί πρέπει να είναι η γυναίκα …Όλη αυτή η βιομηχανία ομορφιάς και μόδας τελικά κατάντησαν την γυναίκα δυστυχισμένη και φυλακισμένη στην ίδια την εικόνα της.
Πολλοί ρόλοι για ένα πρόσωπο. Μητέρα, σύζυγος ,&nbsp ερωμένη, εργαζόμενη, κόρη, φίλη! Αντίστοιχοι ρόλοι για τον άντρα… Εργαζόμενος, εραστής, πατέρας, γιος , φίλος, σύζυγος!..
Μαντέψτε ποια είναι η διαφορά.. Ίσοι ρόλοι, άλλη όμως η σειρά&nbsp&nbsp προτεραιότητας πλειοψηφικά σε μια γενικευμένη αλήθεια,&nbsp σαφώς με εξαιρέσεις!..

Νομίζω πως έχουμε χάσει αγαπητές μου από μόνες μας ολίγον τα αβγά και τα πασχαλιά στην ζωή μας. Χρειάζεται να μας ξανά δούμε από την αρχή. Δεν χρειάζεται να γινόμαστε άντρες στις θέσεις των αντρών αλλά ούτε και έρμαια , κοινωνικών συμβάσεων και εθιμοτυπικών κλισέ.&nbsp Δεν χρειάζεται να ακολουθούμε κάθε μόδα που μας πλασάρουν καλά μελετημένες εταιρείες life style!
Κι αν η σύγχρονη κοινωνία δίνει πλέον την δυνατότητα στην γυναίκα, να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα από ότι σε παλιότερες εποχές , άλλο τόσο την καταπιέζει και την κάνει δυστυχισμένη γιατί στην ουσία ότι κι αν κατακτήσει , πάντα θα είναι η Γυναίκα!&nbsp Σε έναν κόσμο αντρικά φτιαγμένο , όσο κλισέ κι’ αν ακούγεται αυτό, η γυναίκα σε ότι κάνει θα πασχίζει διπλά για να καταξιωθεί.

Καθημερινά οι γυναίκες διαπρέπουν σε όλους τους τομείς! Είναι υπεύθυνες για σπουδαία πράγματα, και έχουν θεμελιώσει και αυτές με τις ικανότητες και την εργατικότητά τους σπουδαίες θέσεις και θεσμούς. Η δυναμική τους έχει πολλές προεκτάσεις και&nbsp η προσφορά τους&nbsp στην κοινωνία και την ανθρωπότητα πολύπλευρη και ανεκτίμητη!
Καθημερινά γυναίκες παλεύουν να κρατήσουν ζωντανά τα παιδιά τους κάτω από τραγικά δύσκολές συνθήκες και να τους δώσουν ένα καλύτερο μέλλον.
Καθημερινά γυναίκες παλεύουν να ξεφύγουν από δίκτυα εκμετάλλευσης και κακοποίησης.
Καθημερινά γυναίκες υπερβαίνουν τις αντοχές τους για να τα προλάβουν όλα!

Καθημερινά γυναίκες αναζητούν αγάπη και έναν καλό λόγο χωρίς πλαίσια και όρους…
Καθημερινά μανάδες μεγαλώνουν γιους ευνουχίζοντας τους&nbsp και διαιωνίζοντας έναν φαύλο κύκλο αρνητικό για τις ιδίες!
Καθημερινά γυναίκες προσπαθούν απλά να είναι ευνοημένες με κάθε τίμημα, πέφτοντας στην ίδια τους την παγίδα.
Καθημερινά γυναίκες ξεχνούν απλά να είναι γυναίκες! Πασχίζοντας να κατακτήσουν ένα λαμπρό μέλλον ή μια τυπική καθημερινότητα ανάλογα ποια ανάγκη έχει η καθεμία να καλύψει και σε ποιά συνθήκη βρίσκεται.
Η μεγαλύτερη ελευθερία όμως πιστεύω, είναι να μη ανησυχούμε για το αύριο, αλλά να είμαστε ικανοποιημένες για ότι ζούμε σήμερα! Να είμαστε ο εαυτός μας , να αγαπάμε να φροντίζουμε, να πιστεύουμε αλλά και να αξιώνουμε το ίδιο και για εμάς!

Και θα κλείσω με ένα μήνυμα προς τους κυρίους…Δεν είμαστε τόσο περίπλοκες όσο πιστεύετε, στην πραγματικότητα είμαστε πολύ&nbsp πιο απλές από όσο πιστεύετε. Αρκεί να μας αντιμετωπίζετε με σεβασμό κι αγάπη. Εξάλλου το ίδιο δεν ισχύει και για εσάς Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ μου δύναμη μπορεί να κάνει θαύματα αν συνδυαστεί με την δική σου. Η ανασφάλεια σου το επιτρέπει όμως αυτό Και γυρίζοντας την ερώτηση στις γυναίκες.&nbsp Μπορείτε να του δώσετε τον χώρο που χρειάζεται χωρίς να τον απαξιώνετε …