Η αγορά της Θέρμης γιορτάζει – Ερχεται η «Λευκή Νύχτα» (ΒΙΝΤΕΟ)

αγορά Θέρμης

Μιλάει στο Thes.gr ο πρόεδρος του ΕΕΕΘ, Στάθης Πιστέλας και προσκαλεί όλο τον κόσμο

Το επόμενο Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου και έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας, η «Λευκή Νύχτα» επιστρέφει στην αγορά της Θέρμης.

Πρόκειται για μία μεγάλη γιορτή και έναν από τους πλέον επιτυχημένους θεσμούς, τον οποίο διοργανώνει η Ενωση Επαγγελματιών Εμπόρων Δήμου Θέρμης σε συνεργασία με τον δήμο Θέρμης και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της «Λευκής Νύχτας», τα καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά ως τα μεσάνυχτα, επιφυλάσσοντας πολλές εκπλήξεις στους επισκέπτες τους, με πολλές και μεγάλες προσφορές.

Πιστέλας: «Προσκαλούμε όλο τον κόσμο στη Θέρμη»

Ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Εμπόρων Δήμου Θέρμης, Στάθης Πιστέλας, μίλησε στο Thes.gr για την όμορφη γιορτή της «Λευκής Νύχτας» και προσκάλεσε όλο τον κόσμο να βρεθεί εκεί.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Είναι η 6η Λευκή Νύχτα που κάνουμε με αγάπη και πολύ μεράκι και με τη συμμετοχή όλων των καταστημάτων. Θα γίνουν προσφορές καθ’ όλη τη διάρκεια, θα έχουμε επτά συλλόγους που θα κάνουν πατινάδα στις κεντρικές οδούς, κρουστόφωνα και τυμπανιστές, παιχνίδια για τα παιδιά, ξυλοπόδαρους, κρασί, κάστανα…

Σας καλούμε να έρθετε και να διασκεδάσετε. Θέλουμε να σας κάνουμε να χαρείτε, να περάσετε ένα ωραίο Σαββατόβραδο μαζί μας και να δείτε την ωραία μας αγορά. Σας περιμένουμε».

Μία «Λευκή Νύχτα» – όνειρο με άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και πολλές εκδηλώσεις

Οποιοι βρεθούν στη Θέρμη για τη «Λευκή Νύχτα», κάτοικοι και επισκέπτες σίγουρα θα περάσουν όμορφα το ερχόμενο Σάββατο. Και αυτό διότι, εκτός από την αγορά και τις μεγάλες προσφορές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και τις όμορφες δράσεις και εκδηλώσεις που θα γίνουν.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τη φωταγώγηση του δέντρου στις 18.00 στην κεντρική πλατεία Παραμάνα της Θέρμης. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν με τους ξυλοπόδαρους, τους τάρανδους, τον Άη Βασίλη, τα ξωτικά, το face painting (βάψιμο) κ.λπ.

Τα κρουστόφωνα και οι τυμπανιστές Paranaue θα διασχίσουν τους δρόμους της αγοράς ενώ οι χορευτικοί σύλλογοι Θέρμης, Πόντιοι, Μακεδόνες, Θρακιώτες, Βλάχοι, Σερραίοι, Κρητικοί, Χορευτικός Όμιλος Θέρμης θα κάνουν πατινάδα στους δρόμους και τα εμπορικά καταστήματα.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στον πεζόδρομο της Δημητρίου & Καραολή, στο εμπορικό κέντρο La piazza, στην Αποστόλου & Γρηγορίου Ταβάκη, στο εμπορικό κέντρο Πόλις Έλξη, στην Βενιζέλου και στην πλατεία Παραμάνα. Χορωδίες από την ΔΕΠΠΑΘ, σαξόφωνα και βιολιά θα επενδύσουν μουσικά την εκδήλωση, όπως επίσης η Φιλαρμονική του Δήμου, τμήματα μονωδίας και πολλοί ακόμη.

Πλατεία Παραμάνα Θέρμη

Στην πλατεία Παραμάνα θα υπάρχουν ξύλινα σπιτάκια τα οποία θα φιλοξενήσουν τους εμπορικούς συλλόγους Βασιλικών και Μίκρας με τοπικά προϊόντα, ενώ ο DJ Ανδρέας Νικάκης θα δίνει το δικό του ρυθμό. Παράλληλα θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος, όπως κάθε χρόνο, για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία θα διατεθούν στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Το «παρών» στη «Λευκή Νύχτα» θα δώσουν επίσης η οργάνωση «Πνοή Ελπίδας» για την στήριξη οικογενειών με προβλήματα διαβίωσης, οι πρόσκοποι Θέρμης οι οποίοι θα προσφέρουν ζεστή σοκολάτα και τσάι, ο καστανάς με τα κάστανα και το μαλλί της γριάς, δωρεάν για όλους τους επισκέπτες της αγοράς. Οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Θέρμης και η Εθελοντική Ομάδα πολιτών Θέρμης Τριαδίου θα φροντίσουν για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Η Ένωση Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Θέρμης απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες του δήμου αλλά και τους εκατοντάδες επισκέπτες από τις γύρω περιοχές και από τη Θεσσαλονίκη που συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή της αγοράς, να αγκαλιάσουν και φέτος τη «Λευκή Νύχτα», κάνοντας τις αγορές τους και ταυτόχρονα διασκεδάζοντας με τα πλούσια δρώμενα που την πλαισιώνουν.

Πλατεία Παραμάνα Θέρμη

Στο πλαίσιο της «Λευκής Νύχτας» ο δήμος Θέρμης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου και η Εθελοντική δράση «Όλοι Μαζί Μπορούμε» ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό τη συγκέντρωση παιχνιδιών, ενόψει των εορτών, τα οποία θα μοιραστούν σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από τις 10 το πρωί μπροστά στο δημαρχείο Θέρμης έως τις 2 το μεσημέρι και στη συνέχεια το απόγευμα θα μεταφερθεί στην πλατεία Παραμάνα.