Η αβάσταχτη ελαφρότητα του FB!

Μια πάπια μα ποια πάπια!!!…

Duck Face η επιδημία των πτηνών των social media! Ξέρετε εσείς…όρνια , καρακάξες, κότες χήνες, κάργιες κ.λ.π. Αυτοσαρκαζόμενη και πολλά υποσχόμενη στρουθοκάμηλος γράφει για την αβάσταχτη ελαφρότητα του fb που και την ίδια χτύπησε κατά καιρούς, και ενέδωσε σε πόζες και ποστ , μετρώντας Like!
Είναι η αναθεματισμένη δύναμη της εικόνας που σε αιχμαλωτίζει και πολλές φορές σου καίει τον εγκέφαλο. Γεγονός ότι ζούμε περισσότερο από ποτέ στην εποχή της εικόνας! Η μήπως στην εποχή της εικονικής πραγματικότητας Μιας αρρωστημένης εξάρτησης , που έρχεται να γεμίσει τα κενά της ανθρώπινης επικοινωνίας.

2303fb1

Είμαστε τόσο φοβικοί κι ενοχικοί, τόσο απελπιστικά καχύποπτοι και ανασφαλής που κρυβόμαστε ολοένα και περισσότερο πίσω από οθόνες και φωτογραφίες ρετουσαρισμένες με εκατό φίλτρα που στο τέλος δεν αναγνωρίζουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, και δεν τολμάμε να κοιτάξουμε τον άλλον στην πραγματικότητα.

Κι ενώ οι πόζες παίρνουν και δίνουν, η μοναξιά και η θλίψη αγκαλιά με μια πνιγμένη αλήθεια στήνουνε χορό, και μας βυθίζουνε ολοένα και πιο βαθιά στην ανυπαρξία του τίποτα!
Κι όμως αρκεί μόνο ένα άγγιγμα, ένα χαμόγελό χωρίς ρετούς , εκεί έξω στον ήλιο , για να γίνει η αλλαγή. Για να ανασάνουμε και πάλι χωρίς να ασφυκτιούμε μέσα σε κουτιά και πλαίσια που απλά , μας κοιμίζουν.
Και μια που μπήκε η άνοιξη, η γη ανθίζει, τα πουλάκια τιτιβίζουν , βγείτε έξω! Ξεχυθείτε στους δρόμους στα καφέ τα μπαράκια, στην παραλία , και φλερτάρετε! Οξυγονωθείτε με ζωή!
Κάντε την ελαφρότητα ουσία, και δώστε πραγματική επικοινωνία και χαρά στον εαυτό σας και στους άλλους. Τα προβλήματα δεν τελειώνουν, τα λεφτά πάντα θα λείπουν, αλλά η μεγάλη χαρά κρύβεται σε μικρά πράγματα χωρίς πολλά λόγια και παραμορφωτικούς φακούς.

2303fb3

Κι’ αν πια τόσο πολύ το επιθυμείτε βγείτε και μια selfie, άντε κάντε και μια κοινοποίηση( οι κακές συνήθειες δύσκολα κόβονται), ΑΛΛΑ ….μην ξεχνάτε να ζήσετε!
Καμία πόζα δεν μπορεί να αναπληρώσει τα χαμένα μέσα μας ,και ότι αυτά περικλείουν για τον καθένα χωριστά! Και σας το λέει μια στρουθοκάμηλος με μεγάλα ματοτσίνορα και μακρύ λαιμό που άνετα σε συγκεκριμένες στιγμές βυθίστηκε στην άμμο , καταφέρνοντας μονάχα να κρύψει την αλήθεια της πίσω από εκατοντάδες πόζες, και εξαντλημένη από τα εικονικά Like , να γεμίσει ρυτίδες το μυαλό και την ψυχή της.

Και φυσικά δεν ορκίζομαι πως δεν θα ξανά βγάλω selfie ηδυπαθώς με ελαφρότητα και χάρη, αλλά τουλάχιστο, θα ξέρω πως όλο αυτό είναι ένα άλμπουμ προς κατανάλωση δευτερολέπτων και τίποτε άλλο.
Κορίτσια και αγόρια , αποκαλυφθείτε και μη φοβηθείτε να κοιτάξετε πάνω από τον φακό και όχι μέσα από αυτόν! Η ελαφρότητα εύκολα, μπορεί να μετατραπεί, σε πέταγμα απελευθερωτικό και τα βαρίδια της εικόνας, να μη σας κρατάνε άλλο καθηλωμένους στην τυραννία του μέσου.
Η ζωή είναι αλλού και οι στιγμές χτίζονται καλύτερα face to face χωρίς μάλλον περιττές απεικονίσεις!…

2303fb4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *