Η Ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Με ποικίλες δράσεις, masterclass και συζητήσεις

Με διάφορες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες δράσεις, η Ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών συμμετέχει στο 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος πραγματοποιήθηκε συνάντηση και συζήτηση με τους διευθυντές φωτογραφίας των ελληνικών ταινιών που συμμετέχουν στο διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα (Ζωή Μαντά, Χριστίνα Μουμούρη και Χρήστο Καραμάνη GSC). Τη συζήτηση συντόνιζε ο διευθυντής φωτογραφίας Παναγιώτης Σαλαπάτας GSC.

Προηγήθηκαν, masterclass εφαρμοσμένης διεύθυνσης φωτογραφίας και φωτισμού από το διευθυντή φωτογραφίας Κωστή Γκίκα GSC, με παράλληλη παρουσίαση της κινηματογραφικής κάμερας SONY Venice, παρουσίαση τεχνικής επεξεργασίας εικόνας (color grading) από τον colorist Γρηγόρη Αρβανίτη, υπό την καθοδήγηση του διευθυντή φωτογραφίας Κωστή Γκίκα GSC καθώς και προβολή του ντοκιμαντέρ No Subtitles Necessary: Laszlo & Vilmos (2008) του Ελληνοαμερικανού διευθυντή φωτογραφίας James Chressanthis ASC, GSC.

Οι δράσεις αυτές είχαν ως σκοπό η Ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών να διευρυνθεί και να επικοινωνήσει όλα αυτά που είναι, ώστε να βρει συνομιλητές, να προσεγγίσει νέους ανθρώπους και να συμβάλλει στην ανάπτυξη του σινεμά στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και διευθυντής φωτογραφίας, Γιώργος Αρβανίτης, μίλησε στην κάμερα του Life-Events.gr για τη σημασία της Ενωσης Ελληνων Διευθυντών Φωτογραφίας του Κινηματογράφου ενώ ο Παντελής Μαντζανάς για τη συνεργασία της Ενωσης των Ελλήνων Κινηματογραφιστών με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Διαβάστε επίσης
Ενοχος ομόφωνα ο 47χρονος έμπορος κρεάτων για τη δολοφονία του Δημήτρη Γραικού (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι είναι η Ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών;

Η Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών – Greek Society of Cinematographers (GSC), ιδρύθηκε με σκοπό την ανάδειξη, προώθηση και διάδοση της τέχνης της φωτογραφίας του Κινηματογράφου, την αφήγηση δηλαδή μέσω της εικόνας.

Η Ένωση προσδοκά στη διατήρηση του πνεύματος της συναδελφικότητας ανάμεσα στα μέλη της. Αποβλέπει στην συνέχιση της αναγνώρισης, καταξίωσης και προβολής της σπουδαιότητας του ρόλου του Κινηματογραφιστή στην ανάπτυξη της τέχνης της Κινηματογραφικής εικόνας και της πνευματικής δημιουργικής προσφοράς των μελών της στην τέχνη του Κινηματογράφου.

Η Ένωση ενημερώνει, επιμορφώνει, προσφέρει στα μέλη της, στους σπουδαστές Κινηματογραφικών σχολών, στους φίλους του σινεμά. Η Ένωση επιδιώκει τη δημιουργική, τεχνική και αισθητική προαγωγή της Έβδομης Τέχνης χωρίς πολιτικό, θρησκευτικό, συνδικαλιστικό, οικονομικό ή κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Συμμετέχει σε συναντήσεις με άλλες διεθνείς κοινότητες μιας και είναι μέλος της διεθνούς συνομοσπονδίας κινηματογραφιστών IMAGO, ανταλλάσσοντας απόψεις και προβληματισμούς σε κοινά θέματα.

Για περισσότερα, στην επίσημη ιστοσελίδα της Ενωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών!