Η “Ηπειρος των 4 εποχών” προσελκύει το ενδιαφέρον των Βέλγων τουριστών (ΦΩΤΟ)

Περιφέρεια Ηπείρου

Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε στη διεθνή έκθεση BRUSSELSTRAVELFESTIVAL

Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε για δεύτερη διαδοχική χρονιά στη διεθνή έκθεση BRUSSELSTRAVELFESTIVAL (πρώην SalondesVacances), η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Η Περιφέρεια συμμετείχε ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ και από τα μέλη της αποστολής προτάχθηκε η προβολή της Ηπείρου ως «προορισμός τεσσάρων (4) εποχών».

Το Βέλγιο, για την Περιφέρεια Ηπείρου, αποτελεί μια νέα αγορά – στόχο, μετά από αυτή της Ολλανδίας, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι τα ενδιαφέροντα των κατοίκων της ταιριάζουν με όσα μπορεί να τους προσφέρει η Ήπειρος.

Αυτό αποτυπώθηκε και από το ενδιαφέρον που έδειξε ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών και επαγγελματιών που ζήτησε πληροφορίες και ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια της Έκθεσης στο περίπτερο της Περιφέρειας, στο οποίο φιλοξενήθηκαν επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου. Έγιναν επίσης πολλές συναντήσεις με touroperatorsκαι δημοσιογράφους που καλύπτουν τουριστικά θέματα σε διεθνή μέσα Ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν και συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών που ενδιαφέρονται για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας Ηπείρου, το οποίο προωθεί προς υλοποίηση η Περιφέρεια στα Ιωάννινα.

Περιφέρεια Ηπείρου

Το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου επισκέφτηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο κ. Διονύσιος Καλαμβρέζος, η Διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ BENELUX κ. Άντζελα Τζίφα, αλλά και πολλοί Ηπειρώτες που ζουν στις Βρυξέλλες και άλλες πόλεις.

Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Ηπείρου ήταν η κ. Ιουλία Μαρκούλα Διευθύντρια Τουρισμού, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ηπειρωτών Βελγίου, στην οποία είχαν προσκληθεί τα μέλη της αποστολής. Τόσο ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, όσο και ο Έλληνας Πρόξενος στο Βέλγιο κ. Βασίλειος Ζαρμπάλης, στους χαιρετισμούς τους εξήραν τα σημαντικά βήματα που γίνονται από την Περιφέρεια για την τουριστική προβολή της Ηπείρου στο Βέλγιο, ως και σε γειτονικές χώρες.

Η κ. Ι. Μαρκούλα μεταφέροντας το χαιρετισμό και τις ευχές του Περιφερειάρχη κ. Αλεξ. Καχριμάνη, βράβευσε εκ μέρους της Περιφέρειας για την συνεισφορά τους στην προβολή της Ηπείρου στο Βέλγιο, δύο νέους επιτυχημένους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις Βρυξέλλες, την κ. Βασιλική Νάτσιου και τον κ. Κωνσταντίνο Ντιναλέξη.

Περιφέρεια Ηπείρου