Η Σχολή Επιστημών του ΑΠΘ εκπαιδεύει το προσωπικό της

ΑΠΘ

Επαγγελματική εξουθένωση των ιατρών και ιατρικά λάθη «Απαραίτητη προϋπόθεση για ένα ασφαλές σύστημα υγείας είναι υγιείς και ικανοποιημένοι ιατροί». Το παραπάνω θέμα, με έμφαση στην επαγγελματική εξουθένωση των ιατρών, και πώς αυτή συνδέεται με τα ιατρικά λάθη, θα αναπτύξει στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαίδευσης εκπαιδευτών του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, η […]

Επαγγελματική εξουθένωση των ιατρών και ιατρικά λάθη

«Απαραίτητη προϋπόθεση για ένα ασφαλές σύστημα υγείας είναι υγιείς και ικανοποιημένοι ιατροί». Το παραπάνω θέμα, με έμφαση στην επαγγελματική εξουθένωση των ιατρών, και πώς αυτή συνδέεται με τα ιατρικά λάθη, θα αναπτύξει στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαίδευσης εκπαιδευτών του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, η Αν. Καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής, Εύχαρις Παναγοπούλου.

Η διάλεξη, με τίτλο: «Επαγγελματική εξουθένωση και ιατρικά λάθη», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 και ώρες 17.00 με 18.30, στο ισόγειο του κτιρίου της Γραμματείας Ιατρικής (απέναντι από το ΑΧΕΠΑ), στην αίθουσα μεταπτυχιακών μαθημάτων.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: "Βροχή" οι καταγγελίες για καθηγητές του ΑΠΘ για σεξουαλακικές παρενοχλήσεις

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης που βασίζεται σε ερευνητικά δεδομένα από τον ελληνικό χώρο, θα αναλυθούν οι παράγοντες που οδηγούν στο σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης του ιατρικού προσωπικού οι οποίοι, σύμφωνα με την ομιλήτρια, είναι οι ίδιοι που οδηγούν στο ανθρώπινο ιατρικό λάθος, και θα συζητηθούν τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών έχει ως στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών εκπαίδευσης στη Σχολή Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ. Το πρόγραμμα απευθύνεται στα νέα μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ), στους ακαδημαϊκούς υποτρόφους και στους επιστημονικούς συνεργάτες της Σχολής.