Η βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας

Δημήτρια Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης dimarxeio thessalonikis Δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ΑΣΕΠ πρόγραμμα Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης ασφαλιστικό ΚΕΔΗΘ

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου από το Δήμο Θεσσαλονίκης Στην προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου που αφορά τη βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας προχώρησε σήμερα η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με το κύρος του Thes.gr Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού άνω των 5 […]

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου από το Δήμο Θεσσαλονίκης

Στην προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου που αφορά τη βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας προχώρησε σήμερα η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού άνω των 5 εκατ. ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί μέσω της δανειακής σύμβασης την οποία υπέγραψε ο κεντρικός δήμος με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Σύμφωνα με τη μελέτη, η πλατεία Ελευθερίας αναμένεται να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και αναψυχής, σε χώρο ελεύθερης διέλευσης των πεζών, ενώ θα απομακρυνθεί ο υπάρχον υπαίθριος σταθμός αυτοκινήτων.

Διαβάστε επίσης
Καναρίνια από την Θεσσαλονίκη κέρδισαν σε παγκόσμιο διαγωνισμό μελωδίας

Η εικόνα της συγκεκριμένης πλατείας αναμένεται να αλλάξει με το ηλιακό ρολόι, το οποίο θα παραπέμπει στην ανάδειξη όλων των ιστορικών γεγονότων, την ανάδειξη του βυζαντινού τείχους, τα επιδαπέδια φωτιστικά σώματα, ενώ θα αποτελέσει τόπο μνήμης για τους χιλιάδες Εβραίους της Θεσσαλονίκης που έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα κατοχής. Το Μνημείο Ολοκαυτώματος θα παραμείνει στην πλατεία Ελευθερίας και θα μετακινηθεί σε περίοπτη θέση με στόχο την περαιτέρω ανάδειξή του.

Η μελέτη για τη νέα πλατεία Ελευθερίας έχει σχεδιαστεί από τους αρχιτέκτονες Θεμιστολή Χατζηγιαννόπουλο και Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη, που απέσπασαν το πρώτο βραβείο σε σχετικό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό του δήμου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ