Ιδού το χωριό που τα άλογα περιφέρονται ελεύθερα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Θα τα συναντήσετε στα λιθόστρωτα καλντερίμια και στις αυλές των σπιτιών Αν βρεθείτε κάποια στιγμή στο πανέμορφο και γραφικό Νυμφαίο του Νομού Φλώρινας και δείτε άλογα να κυκλοφορούν ελεύθερα στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια του, μην απορήσετε! Δεν το «έσκασαν» από το αφεντικό τους, ούτε είναι κομμάτι κάποιας τουριστικής ατραξιόν… Απλά σ’ αυτό το χωριό, τα […]

Θα τα συναντήσετε στα λιθόστρωτα καλντερίμια και στις αυλές των σπιτιών

Αν βρεθείτε κάποια στιγμή στο πανέμορφο και γραφικό Νυμφαίο του Νομού Φλώρινας και δείτε άλογα να κυκλοφορούν ελεύθερα στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια του, μην απορήσετε! Δεν το «έσκασαν» από το αφεντικό τους, ούτε είναι κομμάτι κάποιας τουριστικής ατραξιόν… Απλά σ’ αυτό το χωριό, τα υπέροχα αυτά ζώα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του και κύριο στοιχείο της περιοχής.

Περιφέρονται χωρίς να ενοχλούν κανέναν, βόσκουν στις αυλές και τα λιβάδια και φυσικά είναι αρκετά εξοικειωμένα και φιλικά με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό και αν σας πάρουν στο… κατώφλι και περπατήσουν μαζί σας, σε καμία περίπτωση μην τρομάξετε. Απλά, απολαύστε το.

Διαβάστε επίσης
Η «αθέατη χιονάτη» της Ελλάδας (BINTEO & ΦΩΤΟ)

Μη χάσετε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσετε τις ομορφιές της περιοχής έφιπποι, καθώς οι διαδρομές, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, προσφέρονται για ιππασία. Στο Νυμφαίο λειτουργεί σύγχρονος κοινοτικός στάβλος, με καθαρόαιμα αλπικά άλογα ιππασίας και έμπειρο συνοδό ιππασίας, που σας δίνουν τη δυνατότητα να το κάνετε.

Μη φοβηθείτε το χειμώνα. Σκεφθείτε μόνο την εικόνα να διασχίζετε το χιονισμένο δάσος οξιάς και να ακούτε τα βήματα του αλόγου μέσα στο φρέσκο χιόνι. Μοναδική καβαλαρία και απίστευτη εμπειρία…