Ημέρα της Γης: Δενδροφύτευση από το δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης και αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης

Σήμερα, Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, Παγκόσμια Ημέρα της Γης, το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης πραγματοποίησε, με την εθελοντική συμμετοχή του Ομίλου Αστυνομικών Θεσσαλονίκης μία συμβολική δενδροφύτευση, προπομπό και άλλων περιβαλλοντικών δράσεων και δράσεων δενδροφύτευσης που οργανώνονται και θα υλοποιηθούν προσεχώς, στο άμεσο και απώτερο μέλλον.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του δήμου: “Η σημερινή δενδροφύτευση εντάσσεται στο σύνολο των δράσεων που υλοποιούνται από το Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης στο πλαίσιο συμμετοχής του στη Διεθνή Πρωτοβουλία «75UN – 75 Trees UNAI SDG7». Στη σημερινή εκδήλωση εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης φυτεύτηκαν εβδομήντα πέντε (75) δέντρα του δασοπονικού είδους Celtis (Κελτίδα), στις νησίδες της Λεωφόρου Δενδροποτάμου. Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Αντιδήμαρχος της Δ/νσης Τ.Υ.-Πολεοδομίας-Πρασίνου, κ. Βασίλης Μανωλόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Κίνησης κ. Γεώργιος Κουσίδης και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Σκούμας Κωνσταντίνος.

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τον Όμιλο Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, τα μέλη του οποίου πραγματοποίησαν τη δενδροφύτευση και προτίθενται να προχωρήσουν στην υιοθέτηση των νεοφυτεμένων δένδρων, καθώς και τον Καθηγητή Δασολογίας του Α.Π.Θ., κ. Χάρη Ζάγκα για τη συμμετοχή του σε συμβουλευτικό επίπεδο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.