Καθαρά Δευτέρα: Κούλουμα στην Θεσσαλονίκη

Οι εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη Για όσους παραμείνουν στην Θεσσαλονίκη και δεν εκδράμουν σε κάποιο προορισμό, οι τοπικές δημοτικές κοινότητες του δήμου Θεσσαλονίκης έχουν ετοιμάσει σειρά εκδηλώσεων. Η Γ΄ Δημοτική Κοινότητα έχει προγραμματίσει στις 19 Φεβρουαρίου 2017, τη διοργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης για την Καθαρή Δευτέρα «Κούλουμα 2018», στο δάσος του Σέϊχ Σου – Πλ. Τσιάτρα (Κεδρινό […]

Οι εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη

Για όσους παραμείνουν στην Θεσσαλονίκη και δεν εκδράμουν σε κάποιο προορισμό, οι τοπικές δημοτικές κοινότητες του δήμου Θεσσαλονίκης έχουν ετοιμάσει σειρά εκδηλώσεων.

Η Γ΄ Δημοτική Κοινότητα έχει προγραμματίσει στις 19 Φεβρουαρίου 2017, τη διοργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης για την Καθαρή Δευτέρα «Κούλουμα 2018», στο δάσος του Σέϊχ Σου – Πλ. Τσιάτρα (Κεδρινό Λόφο) με διάρκεια από τις 11:00 – 15:00, τηρώντας το πατροπαράδοτο έθιμο με διανομή παραδοσιακών εδεσμάτων και χαρταετών.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν, το χορευτικό σχήμα του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Φίλοι της Παράδοσης».

Η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα στα πλαίσια των πολιτιστικών της δραστηριοτήτων διοργανώνει την εκδήλωση «Κούλουμα 2018» την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου από την ώρα 11:00 το πρωί στον αύλειο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Τούμπας, Κλεάνθους 57.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παραδοσιακό γλέντι με την συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής με παραδοσιακούς χορούς από την Μακεδονία , την Θράκη, την Ήπειρο, την Κρήτη και τον Πόντο και λαϊκά τραγούδια με παράλληλη την διανομή των νηστίσιμων εδεσμάτων στους παρευρισκόμενους. Συμμετέχουν:

ΚΑΠΗ Δήμου Θεσσαλονίκης
ΔΙΟΝΥΣΟΣ Κέντρο Έρευνας & Μελέτης Παραδοσιακού Χορού & Λαϊκού Πολιτισμού
Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορ. Ελλάδας
Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ι.Ν. Αγίου Θεράποντα
ΙΔΑΙΑ ΓΗ Σύλλογος Έρευνας & Διάδοσης Κρητικής Παράδοσης
Χορευτική Ομάδα Εθελοντικού Συλλόγου Δ΄Δημοτικής Κοινότητας

Συνοδεία Παραδοσιακής Ορχήστρας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διαβάστε επίσης
Καιρός - Αρναούτογλου: Τι ώρα θα αρχίσει να χιονίζει σε Θεσσαλονίκη Κεντρική Μακεδονία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ε΄ Κοινότητα μας καλεί και φέτος, στις 19 Φεβρουαρίου, ¨να γίνουμε μια παρέα¨ για να γιορτάσουμε τα Κούλουμα στο Άλσος Νέας Ελβετίας από τις 11.00 το πρωί. Να ακούσουμε ζωντανή παραδοσιακή μουσική και να χορέψουμε με τα χορευτικά του 4ου Κ.Α.Π.Η. Δήμου Θεσσαλονίκης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαριλάου.
Θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα, λαγάνα και κρασί και στα παιδιά θα μοιραστούν δωρεάν χαρταετοί (χορηγία Μασούτη)

Το Παιδικό τμήμα Ζωγραφικής των εργαστηρίων ¨ Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών¨ της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας, μας προσκαλεί να ζωγραφίσουμε για τις Απόκριες, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018. Ώρα προσέλευσης 11:00 π.μ. στον χώρο της Ε΄ Δημ. Κοινότητας- Βίλα Μορντώχ – Βασ. Όλγας 162/25ης Μαρτίου 24.

Παράλληλα, η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας Δήμου Θεσσαλονίκης θα διοργανώσει την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11.00π.μ. στο πάρκο Μέσα Γειτονιάς Κύπρου (οδός Γενναδίου αρ. 12-14) εκδήλωση με την ονομασία “ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2018”.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τη διάθεση παραδοσιακών εδεσμάτων όπως φασολάδα, χαλβά εμπορίου, λαγάνα, ελιές, ταραμά, κόκκινο ή λευκό κρασί. Παράλληλα θα υπάρχει μουσική κάλυψη με ζωντανή παραδοσιακή μουσική με χάλκινα, χορός ενώ στους μικρούς μας φίλους θα διανεμηθούν χαρταετοί. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η Εθελοντική χορευτική Ομάδα Τριανδρίας.

Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου Τριανδρίας.