Καθαρισμός του Κελλάριου Ορμου από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Συνεχίζονται οι δράσεις για καθαρές θάλασσες Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του Κελλάριου Όρμου από τον δήμο Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή εθελοντών και μαθητών, την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018. Στο πλαίσιο της δράσης υλοποιήθηκε μια επιπλέον επιχείρηση με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ως συνέχεια αντίστοιχης πρωτοβουλίας στις 9 Μαΐου 2018, […]

Συνεχίζονται οι δράσεις για καθαρές θάλασσες

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του Κελλάριου Όρμου από τον δήμο Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή εθελοντών και μαθητών, την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018.

Στο πλαίσιο της δράσης υλοποιήθηκε μια επιπλέον επιχείρηση με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ως συνέχεια αντίστοιχης πρωτοβουλίας στις 9 Μαΐου 2018, με τη συμμετοχή μελών της εταιρείας για την προώθηση του εθελοντισμού-Ethelon και μαθητών του 89ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 15 εργάτες του Τμήματος Καθαριότητας και επτά του Τμήματος Συντήρησης Κήπων, οι οποίοι καθάρισαν την περιοχή από χόρτα, φύκια, σκουπίδια και ογκώδη αντικείμενα που συγκεντρώθηκαν σε δυο μεγάλα φορτηγά. Παράλληλα, καθαρίστηκε ο περιβάλλων χώρος και η μεγάλη αλάνα μεταξύ του Κελλάριου όρμου και του πάρκινγκ των λεωφορείων.

Διαβάστε επίσης
Τζιτζικώστας: "Προς lockdown η Θεσσαλονίκη αν δεν πάρουμε νέα μέτρα"

Η δράση διήρκεσε τέσσερις ώρες και υλοποιήθηκε με αφορμή την εκστρατεία «Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη», την οποία στην Ελλάδα συντονίζει η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος HELMEPA.