Κεντρική Μακεδονία: Εκδηλώσεις για τη Γιορτή Πουλιών στις Προστατευόμενες Περιοχές (ΦΩΤΟ)

εκδηλώσεις πουλιά

Το προσεχές Σαββατοκύριακο σε υγροτόπους σε όλη την Ελλάδα

Η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετέχει με εκδηλώσεις στο Παρατηρητήριο Πουλιών Νέας Αγαθούπολης Πιερίας, στο Κέντρο Πληροφόρησης Απολλωνίας (Λίμνη Βόλβη) και στο Ανατολικό Ανάχωμα της Λίμνης Κερκίνης στις Γιορτές Πουλιών που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο σε υγροτόπους σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Οι εκδηλώσεις, που θα διαρκέσουν από τις 10 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι, θα περιλαμβάνουν παρατήρηση πουλιών, κατασκευές με θέματα από τον κόσμο των πουλιών, απελευθέρωση πουλιών, βόλτες με ποδήλατα και άλλα παιχνίδια με θέμα το φυσικό περιβάλλον.
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ένα ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 100 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών BirdLife International. Στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, εταίρο της BirdLife στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης  Χαλκιδική: Σεφ τίμησαν τις συνταγές του γέροντα Επιφάνιου (ΦΩΤΟ)

Kύριος στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους. Φέτος, η Γιορτή των Πουλιών κλείνει 30 χρόνια, που συμπίπτουν με τον εορτασμό των 40 χρόνων αδιάλειπτης δράσης της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας.

εκδηλώσεις πουλιά

εκδηλώσεις πουλιά

εκδηλώσεις πουλιά