Κοντσέρτο μουσικής αφιερωμένο στον Νίκο Γκάλη

Παρουσιάζεται την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το κοντσέρτο για πιάνο του Νικόλα Τζώρτζη “Contre Tous, hommage à Nikos Galis’, που ο ταλαντούχος συνθέτης εμπνεύστηκε από τον Νίκο Γκάλη και συγκεκριμένα από την πίστη του κορυφαίου Έλληνα αθλητή στη σκληρή δουλειά και την αγάπη του για αυτό που […]

Παρουσιάζεται την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το κοντσέρτο για πιάνο του Νικόλα Τζώρτζη “Contre Tous, hommage à Nikos Galis’, που ο ταλαντούχος συνθέτης εμπνεύστηκε από τον Νίκο Γκάλη και συγκεκριμένα από την πίστη του κορυφαίου Έλληνα αθλητή στη σκληρή δουλειά και την αγάπη του για αυτό που κάνει.

Το πρόγραμμα ξεκινά με τον πρώτο και πλέον διάσημο από τους τέσσερις συνολικά “Ύμνους της Στέψης” του Χαίντελ για τον Γεώργιο ΙΙ, πάνω στον οποίο βασίστηκε ο ύμνος του Champion’s League και ακολουθεί ο “Ολυμπιακός Ύμνος” του Σπύρου Σαμάρα, σε στίχους Κωστή Παλαμά, που από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο (1958) ακούγεται σε κάθε τελετή έναρξης. Η συναυλία ολοκληρώνεται με την μεγαλοπρεπή “Συμφωνία του Διός” του Μότσαρτ.

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, ώρα 20:30

Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.

Διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Μπαλατσινός

Πιάνο: Παύλος Αντωνιάδης

Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης,

Διδασκαλία: Μαίρη Κωνσταντινίδου

Πρόγραμμα:

Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ (1685-1759): Zadok the Priest, Ύμνος της Στέψης αρ.1

Νικόλας Τζώρτζης (1978): Κοντσέρτο για πιάνο “Contre Tous, hommage à Nikos Galis’ (Ά παγκόσμια εκτέλεση)

Σπυρίδων-Φιλίσκος Σαμάρας (1861-1917): Ολυμπιακός Ύμνος

Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791): Συμφωνία αρ.41 σε ντο μείζονα, Κ.551

Διαβάστε επίσης
Ο Νίκος Γκάλης στηρίζει το μικρό Χριστόφορο - Η δημοπρασία που είναι σε εξέλιξη

Τιμές εισιτηρίων:

Πλατεία 15 €

Εξώστης 10 €

Μειωμένο 5 €

Ισχύει έκπτωση 20% στους κατόχους της IANOS CLUB CARD

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου:

Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, Α.Μ.Ε.Α., κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, διοικητικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικό προσωπικό Α.Π.Θ., μέλη Χ.Α.Ν.Θ.

Προπώληση εισιτηρίων από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ. Λεωφόρος Νίκης 73, τηλ. 2310 236990 (Δευτέρα-Πέμπτη) 09:00-17:00, Παρασκευή 09:00-14:00) και από το www.tsso.gr

Η είσοδος για όλους τους φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τους φοιτητές του Τ.Μ.Ε.Τ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι δωρεάν.
Διατίθενται 30 δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους.