Μάθημα στο πανεπιστήμιο Κρήτης η κρητική διάλεκτος!

Αναμένεται με ενδιαφέρον

Από τη νέα χρονιά η κρητική διάλεκτος θα είναι επίσημο μάθημα για πρώτη φορά στα χρονικά σε ελληνικό πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, κατόπιν πρωτοβουλίας του ιστορικού συλλόγου Ρεθύμνιων Αττικής «Το Αρκάδι» και ομόφωνης απόφασης της γενικής συνέλευσης του παιδαγωγικού τμήματος. Η ακαδημαϊκή καθημερινότητα των φοιτητών από το εαρινό εξάμηνο εμπλουτίζεται με ένα νέο μάθημα, το οποίο θα έχει τίτλο: «Οι νεοελληνικές διάλεκτοι στην εκπαίδευση, η περίπτωση της κρητικής διαλέκτου».

Έτσι, οι ντόπιοι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν την Κρητική διάλεκτο πιο βαθιά: Τις ρίζες της και τις διαφορές που παρουσιάζει από περιοχή σε περιοχή του νησιού… Παράλληλα, οι εκτός Κρήτης φοιτητές θα μάθουν λέξεις που είναι άγνωστες στην υπόλοιπη Ελλάδα και θα μπορούν να καταλαβαίνουν αύριο – μεθαύριο καλύτερα τους μαθητές τους, αν τύχει και διοριστούν στην Κρήτη!

Διαβάστε επίσης
«Ιανός»: Κεραυνός «έσκασε» πάνω σε κολώνα της ΔΕΗ στην Κρήτη!

Η εκμάθηση της κρητικής διαλέκτου, που προσφέρεται για πρώτη φορά ως αυτοδύναμο πανεπιστημιακό μάθημα, έχει στόχο να συμβάλει στη μελέτη, στην καλλιέργεια και στην διάδοση της ώστε να μην χαθεί με τα χρόνια… Ο Σύλλογος Ρεθύμνιων Αττικής δεν θα μπορούσε παρά να είναι πολύ ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή. Όμως, αποδεικνύεται πως είναι ακόμα παραπάνω! Αποφάσισε να πριμοδοτήσει με χρηματικό ποσό τον φοιτητή/τρια που θα παρουσιάσει την καλύτερη μελέτη πάνω στη Κρητική διάλεκτο.