Με πολλές δράσεις Detrop και Artozyma στη ΔΕΘ!

Τις εκθέσεις «Detrop Boutique» και «Artozyma» διοργανώνει η ΔΕΘ HELEXPO, στις 22-24 Φεβρουαρίου 2020.

Οι εκθέσεις θα φιλοξενηθούν στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και τα περίπτερα 13, 14 και 15.

Παράλληλα, η HELEXPO διοργανώνει και την «Athens International Jewellery Show», στην τοποθεσία Athens Metropolitan Expo, από τις 21 έως και τις 24 Φεβρουαρίου.

Έλληνες και ξένοι συμμετέχοντες θα δώσουν για άλλη μία χρονιά το παρών, ενώ θα υπάρχει και μεγάλο πλήθος παράλληλων δράσεων και εκδηλώσεων!

Στη ΔΕΘ, μάλιστα, το χρονικό διάστημα εκείνο θα παρευρεθεί ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

ΔΕΘ

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ, Αναστάσιος Τζήκας, τόνισε:

«Πρόκειται για δύο σημαντικές εκθέσεις. Ένα Σαββατοκύριακο που θα είναι γεμάτο εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Όσον αφορά την μπουτίκ και την Artozyma, έχουμε 355 εκθέτες. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.

Καταλαμβάνουν 7 περίπτερα. Έχουμε επισκέπτες από 16 χώρες και 230 επαγγελματικοί επισκέπτες από 32 χώρες. Επίσης, θα έχουμε μια επίσκεψη από την έκθεση της Κολωνίας. Υπάρχει πολύ μεγάλη κίνηση που βοηθάει την έκθεση.

Ευχαριστώ τον Δήμο Καλαμάτας που μας κάνει την τιμή και μετέχει στην ρετρό μπουτίκ.

Η Καλαμάτα είναι το εθνικό κέντρο και συμμετέχουν 8 Περιφέρειες.

Όλες οι Περιφέρειες από τη Στερεά Ελλάδα και πάνω, αλλά και νησιά από το Ιόνιο και το Β. Αιγαίο.

Έχουμε πολλά γεγονότα που διοργανώνονται παράλληλα, όπως είναι ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζαχαροπλαστικής και το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού.

Θα είναι ένα μεγάλο γεγονός.

Επίσης, στο Metropolitan Expo η έκθεση Athens International Jewellery Show καταλαμβάνει 12.000 τ.μ. και 270 εκθέτες και συμμετέχουν Γερμανία, Γαλλία, Τουρκία, Βέλγιο, Κύπρος και Αγγλία.

Άρα, όσον αφορά τις δυνατότητες μας, είναι ένα τετραήμερο με σημαντικές εκθέσεις», ενώ ολοκλήρωσε λέγοντας:

«Έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια να έχουμε πιο κοντά την Πελοπόννησο και, ειδικά με το Δήμο Καλαμάτας, σχεδιάζουμε να συνεργαστούμε πάρα πολύ στο θέμα του λαδιού και της ελιάς. Και στην Πελοπόννησο και στην Καλαμάτα».

Στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ, Κυριάκος Ποζρικίδης:

«Στη Θεσσαλονίκη ξεκινάνε Detrop και Artozyma. Το εκθεσιακό μας ημερολόγιο για το 2020 δίνει μεγάλη έμφαση στην πρωτογενή παραγωγή, σε κλάδους όπου η Ελλάδα διαχρονικά δεν έχασε ποτέ το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα. Η Artozyma διεξάγεται κάθε 2 χρονιά.

Δύο σημαντικά γεγονότα λοιπόν στην πόλη και το ντέρμπι την Κυριακή, τρία! Στις Περιφέρειες, συμπληρώνω και την Κρήτη. Έχουμε πάρα πολλά παράλληλα γεγονότα, συμμετέχουν συνεργάτες μας, ειδικοί του κλάδου και μας βοήθησαν πολύ έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι καλό. Όλο το ψωμί της Ελλάδος θα είναι στη Θεσσαλονίκη!».

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ο οποίος, σημείωσε:

«Το βασικό ήταν να έχουμε συμμετοχή στην έκθεση της Detrop.

Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας ήμασταν στη Philoxenia και σήμερα είμαστε εδώ και ευελπιστούμε σε μια ευρύτερη συνεργασία. κάτι που θα είναι το σημείο αναφοράς για την Πελοπόννησο.

Η Πελοπόννησος είχε μείνει πίσω τις προηγούμενες δεκαετίες αλλά τώρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να προχωρήσει. Η Καλαμάτα και η Πελοπόννησος λοιπόν ενώνει τη δύναμη της με τη Βόρεια Ελλάδα. Η περιοχή μας παράγει το 1/3 της Ελλάδος», ενώ, όπως υποστήριξε:

Διαβάστε επίσης  Beyond 2024: Παρουσιάζονται οι κορυφαίες λύσεις για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες

«Ο Δήμος Καλαμάτας είναι ένα αστικό εμπορικό κέντρο αλλά οι 2 Δήμοι που ενώθηκαν είναι κατά 90%, είναι πρωτογενής τομέας και κατά κύριο λόγο η ελιά το ελαιόλαδο. Η Καλαμάτα απέχει μόνο 1 ώρα και 30 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη. Προάστιο της Θεσσαλονίκης είμαστε!».

Έπειτα, το λόγο πήρε η Πρόεδρος Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης, Έλσα Κουκουμέρια:

«Να σημειώσω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία οι νόμοι να ακολουθούνται. Η Artozyma είναι μια έκθεση που έχει πολύ ψωμί. Έξι ομάδες από όλη την Ελλάδα, ανταγωνίζονται σε τρεις μέρες. Πέρα από το διαγωνισμό που έχει γίνει ένας θεσμός, έχουμε μια αλλαγή φέτος. Η Επιτροπή θα απαρτίζεται από αρτοποιούς. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ελληνικό ψωμί, όπως το ελληνικό ψωμί Πινακωτής».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλης Μούσιος, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Θα ξεκινήσω με αφορμή αυτά που είπε ο πρόεδρος στην αρχή σχετικά με την Artozyma και θέλω να πω ότι η Θεσσαλονίκη, όχι μόνο αυτό το τριήμερο, αλλά όλη τη χρονιά έχει πολύ ψωμί. Τα τελευταία χρόνια και ειδικά με το Μνημόνιο μας έβγαλαν το… λάδι στην Ελλάδα! Υπάρχουν 3.000 αρτοποιοί με άμεσα και έμμεσα συνεργαζόμενους 14.000».

Ακόμη, ο Πρόεδρος Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστείων Θεσσαλονίκης, Μάριος Παπαδόπουλος είπε πως:

«Οι ζαχαροπλάστες είναι πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουν στην Artozyma που σε κάθε έκθεση θα αυξάνονται. Σαν ζαχαροπλάστες θα εξηγήσουμε στους επαγγελματίες πόσο σημαντικό είναι να φυλάξουμε τις επιχειρήσεις μας από τις παράνομες επιχειρήσεις που λειτουργούν στα σπίτια.

Εμείς, ως επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, που πληρούμε τις προϋποθέσεις για να παράγουμε ένα ασφαλές προϊόν, δείχνουμε κάθε μέρα την παρουσία μας ζωντανά στην πόλη. Θεωρούμε ότι η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη του γλυκού και οι ζαχαροπλάστες τιμούν την πόλη, όπως κι εκείνη τιμά αυτούς».

Επειτα, ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ, Πέτρος Καλπακίδης συμπλήρωσε:

«Χαίρομαι που συμπίπτουν αυτές οι τρεις εκθέσεις. Το λάδι είναι εθνικό προϊόν αλλά το κόσμημα έχει 6.000 ιστορίες. Η τέχνη είναι περίσσευμα της ενέργειας του πνεύματος. 270 εκθέτες στην Αθήνα, στο Metropolitan. Κοντά στις 10 χώρες θα συμμετέχουν, έχουμε κάποιες παράλληλες εκδηλώσεις», ενώ ο Αλέξης Ταξιαρλής, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΔΕΘ, ανέφερε πως:

«Είμαστε όλοι εδώ και αυτό είναι το σημαντικό. Τα παράλληλα γεγονότα των εκθέσεων είναι αυτά που πληρώνουν μια εικόνα για τις εκθέσεις που έχουμε. Σημαντικοί οι μόνιμοι, εδώ και πολλά χρόνια, μας τιμούν και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τα γεγονότα το επόμενο τριήμερο».

Σε ερώτημα σχετικά με το αν μειώθηκε η τιμή του άρτου στην Ελλάδα και για ποιο λόγο συνέβη αυτό, ο κ. Μούσιος απάντησε:

«Στα χρόνια της κρίσης μειώθηκε σημαντικά. Πέρα από αυτό, από το ’10 και μετά είχαμε αύξηση του ΦΠΑ, αλλά δεν έχει γίνει καμία αύξηση στα προϊόντα άρτου».

Ενώ, όταν ο Δήμαρχος Καλαμάτας ερωτήθηκε για το λάδι που καταργήθηκε από τους αμερικανικούς δασμούς, απάντησε:

«Οι δασμοί επιβλήθηκαν κυρίως στην Ισπανία και θα έπρεπε να ενισχυθούν το προϊόν και η τιμή του στην Ελλάδα. Αλλά βλέπουμε ακριβώς το αντίθετο. Εμείς δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τον τρόπο συγκομιδής του ελαιοκάρπου.

Στην Ισπανία αυτό γίνεται βιομηχανικά. Μπορούμε όμως να χρηματοδοτήσουν δράσεις, ως Δήμοι, που θα προβάλλουν το προϊόν μας.

Θα κάνουμε σποτ και δράσεις που θα βοηθήσουν σε αυτήν την κατεύθυνση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *