Με ποντιακά τραγούδια και χορούς τα εγκαίνια του Συλλόγου «Η Ρωμιοσύνη» στην Τούμπα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ))

Με… πρωταγωνίστρια την ποντιακή λύρα Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου 2018 τα εγκαίνια του Συλλόγου «Η Ρωμιοσύνη» στο νέο του «σπίτι»  στην οδό Ατλαντίδος 49 στην Τούμπα.Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με το κύρος του Thes.gr Η εκδήλωση τα είχε όλα, χαμόγελα, εκπλήξεις, εδέσματα, ποτό και φυσικά ζωντανή […]

Με… πρωταγωνίστρια την ποντιακή λύρα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου 2018 τα εγκαίνια του Συλλόγου «Η Ρωμιοσύνη» στο νέο του «σπίτι»  στην οδό Ατλαντίδος 49 στην Τούμπα.

Η εκδήλωση τα είχε όλα, χαμόγελα, εκπλήξεις, εδέσματα, ποτό και φυσικά ζωντανή μουσική. Ο κόσμος διασκέδασε με τους μουσικούς Γιώργο Στεφανίδη (ποντιακή λύρα) Θοδωρή Σαμουρκασίδη (ποντιακή λύρα) και Γιάννη Νικολαΐδη (νταούλι).

Ο Σύλλογος «Η Ρωμιοσύνη» ιδρύθηκε το 1997 από κατοίκους της περιοχής με σκοπό να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις στα παιδιά και τις οικογένειες τους για δημιουργική απασχόληση, στροφή στις παραδόσεις, ήθη και έθιμά, στον αθλητισμό, εξασφάλιση συνθηκών φιλίας, γνωριμίας και συναδέλφωσης μεταξύ των μελών και των οικογενειών της γειτονιάς.

Διδάσκονται παραδοσιακοί χοροί από Μακεδονία, Ήπειρο, Θράκη, Κρήτη, Νησιά και Πόντο καθώς και γυμναστική για γυναίκες. Υπάρχουν επίσης ανδρικά και παιδικά τμήματα. Χοροδιδάσκαλοι είναι ο Γιώργος Σοφιανίδης και η Ράνια Παντελιάδου. Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Περικλής Ζαγκόγλου.