Μετράμε αντίστροφα για τον 12ο Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Την Κυριακή 2 Απριλίου ο σπουδαίος αγώνας

Σήμα… εκκίνησης για τον 12ο Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», που φιλοδοξεί φέτος να είναι καλύτερος από ποτέ.
Σε μια όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου, η επίσημη Παρουσίαση των δύο κύριων χορηγών του επερχόμενου μαραθωνίου. Πρόσθετη λάμψη προσέδωσαν, ως «πρέσβεις» του Stoiximan.gr, οι Ολυμπιονίκες Λευτέρης Πετρούνιας, Άννα Κορακάκη, Κατερίνα Στεφανίδη και η πρωταθλήτρια των μεγάλων αποστάσεων Ράνια Ρεμπούλη, οι οποίοι έστειλαν βιντεοσκοπημένα μηνύματα και κάλεσαν τους πάντες να δηλώσουν συμμετοχή, να τρέξουν και να απολαύσουν τόσο τα δρομικά αγωνίσματα της φετινής διοργάνωσης όσο και τις παράλληλες δράσεις των ημερών.

1502marathonios 4

Παράλληλα τιμήθηκαν όλοι εκείνοι που συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθούν με επιτυχία οι δύο Μαραθώνιου του 2016.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΜΕΑΣ Τρίτων και της Ο.Ε. κ. Γιάννης Ποδιώτης τίμησε τον ΣΕΓΑΣ, την AIMS, την UNESCO, τον ΕΟΤ και τη ΔΕΘ – HELEXPO, υπό την αιγίδα των οποίων πραγματοποιήθηκαν ο ΝΝ 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και ο Protergia 5ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, καθώς και τους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς υποστήριξης των διοργανώσεων, που ήταν οι εξής: Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Υπουργείο Υγείας, Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Εξωτερικών, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμος Θεσσαλονίκης, Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Δήμος Πέλλας, Δήμος Χαλκηδόνας, Δήμος Δέλτα, Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Γ’ Σ.Σ./NRDC – GR, Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Αστυνομική Υποδιεύθυνση Γιαννιτσών Πέλλας, Διεύθυνση Τροχαίας Πέλλας, Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας.

1502marathonios 5

Ακολούθησε η προβολή ενός μοναδικής ομορφιάς βίντεο του ΕΟΤ για την τουριστική προβολή τόσο της Θεσσαλονίκης, όσο και της Ελλάδας γενικότερα, για να πάρουν σειρά οι ειδικές βραβεύσεις σε ξεχωριστούς ανθρώπους – φωτεινά παραδείγματα:
– Ο Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Αντώνης Τσαπατάκης
– Ο κορυφαίος Μαραθωνοδρόμος Μιχάλης Παρμάκης, που πέρσι πέρασε μια πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας, που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή
– Ο δημοσιογράφος Αντώνης Ρεπανάς
– Η Ραμπέα Ιατρίδου
-Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, κυρία Βούλα Κοζομπόλη

– Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς ήταν η τίμηση του «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ως συνδιοργανωτή του Δρόμου 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, ο οποίος ουσιαστικά ανοίγει το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης και που κατά κοινή ομολογία χαρακτηρίστηκε από την αρτιότητα διεξαγωγής του και υποστηρίχτηκε από πλήθος εκπαιδευτικών της διοργάνωσης, καθώς και του «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», οι οποίοι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μετά τον τερματισμό των παιδιών διεξήγαγαν πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης και συμβολική φύτευση ελιάς ως ένδειξη συμπαράστασης στα παιδιά – θύματα του προσφυγικού φαινομένου.
– Ο γηραιότερος δρομέας, ο ευρέως αναγνωρίσιμος και αγαπημένος όλων, 96χρονος Φώτης Πετρίδης, που κέρδισε το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων όταν παράλαβε την τιμητική διάκριση από δύο μικρές δρομείς του Δρόμου των Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, δήλωσε ότι… θέλει να τα εκατοστήσει τρέχοντας σε κάθε διοργάνωση.
Επίσης τιμήθηκαν οι θεσμικοί καθώς και οι εθελοντικοί φορείς υποστήριξης, οι οποίοι με αξιοθαύμαστο ζήλο και αγάπη για τη διοργάνωση και πάνω απ’ όλα με την άριστη τεχνογνωσία που διαθέτουν, συνετέλεσαν σε αυτήν τη νέα, διπλή επιτυχία.

1502marathonios 6

Οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού με όλους τους παρευρισκόμενους για την επόμενη μεγάλη γιορτή αθλητισμού της Βόρειας Ελλάδας, τον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» την Κυριακή 2 Απριλίου, που υπόσχεται ακόμα πιο δυνατές συγκινήσεις και ρεκόρ!
Οι εγγραφές για την κορυφαία διοργάνωση, η οποία πέραν του αθλητικού διαθέτει κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, επιστημονικό, τουριστικό και ιστορικό χαρακτήρα, συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, μέχρι τις 3 Μαρτίου οι ομαδικές και μέχρι τις 8 Μαρτίου οι ατομικές.

Ο φετινός μαραθώνιος, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ Τρίτων, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Δρόμος Αθλητισμού, Διαδρομή Πολιτισμού. Θα είμαστε όλοι εκεί!

1502marathonios 3