Το “μουσείο” των Σκοπίων με τα “ξένα” αγάλματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Life-Events.gr σάς μεταφέρει στην πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας Η χώρα των Σκοπίων προσπαθώντας να βρει εθνική ταυτότητα και να αποκτήσει μια βάση ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί και να γίνει αποδεκτή από τον υπόλοιπο κόσμο, επιχείρησε τα προηγούμενα χρόνια να γίνει κάτι που δεν είναι. Η κυβέρνηση Γκρουέφσκι, που μέχρι και πριν από λίγο […]

Το Life-Events.gr σάς μεταφέρει στην πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας

Η χώρα των Σκοπίων προσπαθώντας να βρει εθνική ταυτότητα και να αποκτήσει μια βάση ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί και να γίνει αποδεκτή από τον υπόλοιπο κόσμο, επιχείρησε τα προηγούμενα χρόνια να γίνει κάτι που δεν είναι.

Η κυβέρνηση Γκρουέφσκι, που μέχρι και πριν από λίγο καιρό ήταν στο τιμόνι της χώρας κι έδειχνε μια αδιάλλακτη στάση για το θέμα της ονομασίας, έχει αφήσει πίσω της μια “κληρονομιά”. Αυτή δεν είναι άλλη από αγάλματα και μνημεία δήθεν προγόνων των Σκοπιανών. Μετατρέποντας κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας σε ανοικτό μουσείο, θέλησε να δείξει στον κόσμο πως υπάρχει παρελθόν. Και πολλοί που δεν ξέρουν ιστορία, το αποδέχθηκαν. Με πιο τρανταχτό παράδειγμα τον Μ.Αλέξανδρο και τον Φίλιππο, στη γειτονική χώρα τα αλυτρωτικά στοιχεία είναι εμφανή.

Τις τελευταίες ημέρες, και μετά την εντατικοποίηση των επαφών με την ελληνική κυβέρνηση, κάποια αγάλματα έχουν κατέβει. Πρόκειται για λιγότερα σε εμάς πρόσωπα που για τους Σκοπιανούς έχουν γράψει ιστορία.

Ωστόσο, ακόμη υπάρχει αρκετή δουλειά στο πεδίο αυτό. Αλλωστε, όπως προαναφέραμε, τα αγάλματα του Αλέξανδρου και του Φιλίππου δεσπόζουν στο κέντρο των Σκοπίων.

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε το Life-Events.gr