Νάουσα: Πολυθέαμα για τα 130 χρόνια της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης-Μοναστηρίου

Νάουσα

Το Σάββατο 26 Ιουνίου στις 21:30 στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης

Εκδηλώσεις για τα 130 χρόνια σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης-Μοναστηρίου διεξάγονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Ετσι και στη Νάουσα αύριο Σάββατο στις 21:30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση πολυθέαμα με θέμα «Από την Πόλη στον Κόσμο» (χορωδιακό τραγούδι, αφήγηση, δραματοποίηση, street art, μουσική) στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης.

Σύλληψη-καλλιτεχνική επιμέλεια: Δήμητρα Μητρέντση

Αφηγηματικό δρώμενο: Γιώργος Κασαπίδης, Δήμητρα Μητρέντση

Συμμετέχουν: το γυναικείο χορωδιακό σύνολο ChorΩδές υπό την διεύθυνση της μαέστρου Αλκήστιδος Τόγια, οι ηθοποιοί: Γιώργος Πέιος, Κατερίνα Ζαρδαβά, Θεόφιλος Κασαπίδης, Στέλλα Παπαγιάννη, οι εικαστικοί και street artists: Αλέξανδρος Τσάκωνας, Εύα Λιγάκη, Μενέλαος Γκέρος, Καλλιόπη Λαφάρα, Ευγενία Περισοράτη, Νίκη Κεραμίδου, Κατερίνα Βογιατζούλη, Κωνσταντίνος Τενεδιός και Θέμης Κωνσταντινόπουλος και Apset, καθώς και το μουσικό σχήμα SMAJ(Αργύρης Διαμαντής, Θέμης Λειβαδίτης, Τρύφων Μπάιτσης) με Special guest: Δάνης Ιορδανίδης – Ηαng Drum

Οι “Smaj” είναι ένα νεοσύστατο σχήμα με βάση τον αυτοσχεδιασμό σε space/psychedelic/electro rock μονοπάτια. Η ελευθερία έκφρασης των μουσικών οδηγεί σε έναν φρέσκο οργανικό ήχο που ταξιδεύει τον ακροατή σε μία διαφορετική ηχητική παλέτα από τις συνηθισμένες. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις υπόσχονται ένα οπτικοακουστικό θέαμα που συναρπάζει τους φίλους του πειραματισμού και όχι μόνο.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός - Νάουσα: Ο νονός της νύφης διαψεύδει ότι το ζευγάρι είχε νοσήσει στο γάμο στην Επισκοπή

Τα χιλιόμετρα που ενώνουν την πόλη με τον κόσμο

7,2 χιλιόμετρα… χωρίζουν το Σιδηροδρομικό Σταθμό της από την Νάουσα. Αυτά που ενώνουν την πόλη με τον κόσμο… Τη γραμμή, που έφερε κοντά εμπορεύματα, αγαθά, ιδέες… Τη γραμμή, που πήρε μακριά ανθρώπους, αγάπες, ολόκληρες ζωές… Τα 130 χρόνια από την έναρξη της κατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής, τα 219 χιλιόμετρα που ενώθηκαν σε μια κοινή ιστορία, αποτέλεσαν μια σημαντική ευκαιρία να συνομιλήσουμε, να θυμηθούμε και να αφηγηθούμε σκέψεις και εικόνες. Η σιδηροδρομική γραμμή δεν ενώνει απλά. Συνδέει και οδηγεί τους ανθρώπους και τις πόλεις της σε μια νέα διαδρομή στο αύριο. Συνδέει και οδηγεί την ιστορία και τη μνήμη με τα όνειρα και την ελπίδα…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *