Ο δήμος Θερμαϊκού και το στοίχημα για τον τουρισμό – Αυξημένη ζήτηση σε ξενοδοχεία για το Πάσχα (ΒΙΝΤΕΟ)

παραλία lockdown ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός καιρός

Μιλά στο Thes.gr ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Παναγιώτης Τροκάνας

Η βαριά βιομηχανία της χώρας, ο τουρισμός, αναζητεί τα πατήματά του μετά από 15 μήνες που η πανδημία έχει αφήσει το αποτύπωμά της.

Ο κλάδος είναι από αυτούς που έχουν πληγεί ιδιαίτερα, αφού τα κλειστά σύνορα, η καραντίνα και τα αυστηρά πρωτόκολλα, αποτελούσαν ανασταλτικούς παράγοντες στην προσέλκυση τουριστών και στα ταξίδια.

Το Πάσχα είναι (εν πολλοίς) χαμένο για τον τουριστικό κλάδο και όλοι βλέπουν στο καλοκαίρι, ώστε να λειτουργήσουν υπό καλύτερες συνθήκες σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι.

Στη χώρα μας, το άνοιγμα του τουρισμού θα γίνει στις 15 Μαΐου, όπως ανακοινώθηκε πριν από μερικές ημέρες από τον πρωθυπουργό. Ηδη, όμως, το κρας τεστ είναι σε εξέλιξη.

Από την Δευτέρα, ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ενωση και άλλες χώρες δεν μπαίνουν σε καραντίνα, ενώ άνοιξαν τα σύνορα από τους Ευζώνους για τους Σέρβους.

Η άρση ισχύει για επισκέπτες από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα, αρκεί να αποδείξουν ότι έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου COVID-19 ή έχουν αρνητικό τεστ PCR που πραγματοποιήθηκε 72 ώρες πριν από την άφιξή τους.

Ο δήμος Θερμαϊκού, μια περιοχή που συνδυάζει πολλά πλεονεκτήματα, είναι έτοιμος να κρατήσει το κομμάτι του τουρισμού, και να το αναπτύξει.

σημαίες

Παράγοντες της τοπικής αγοράς ήδη προετοιμάζονται για να καλωσορίσουν τους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή. Τα τοπία, οι όμορφες θάλασσες, η εύκολη πρόσβαση και το γεγονός πως είναι δίπλα στην Θεσσαλονίκη είναι παράγοντες ικανοί να κάνουν τον επισκέπτη να επιλέξει και πάλι τον τόπο αυτό.

Διαβάστε επίσης
"Επεσαν" οι υπογραφές για τον βιολογικό σταθμό Σταυρού - Βρασνών

Και όντως, στο δήμο Θερμαϊκού είναι πολλοί οι ξένοι, κυρίως από τα Βαλκάνια, που είτε έχουν αποκτήσει δικό τους σπίτι, είτε νοικιάζουν σταθερά το ίδιο κάθε καλοκαίρι.

Ο στόχος της αναβάθμισης

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Παναγιώτης Τροκάνας, μιλώντας στο Thes.gr, δήλωσε πως τόσο η δημοτική αρχή, όσο και οι επαγγελματίες της περιοχής είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους τουρίστες.

“Τους περιμένουμε και θα τους υποδεχθούμε. Αναμένουμε όμως να μάθουμε τα ακριβή μέτρα που θα ισχύσουν ώστε όλοι να είναι έτοιμοι”, αναφέρει ο κ. Τροκάνας, που υποστηρίζει πως ο δήμος εκπονεί σχέδιο αναβάθμισης του τουρισμού και των πολιτών που θα τον επισκέπτονται, ενώ σύντομα θα μπορέσει να προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις αλλά και στην πραγματοποίηση σειράς εκδηλώσεων.

Τροκάνας

Οι εκδρομείς της Θεσσαλονίκης για το Πάσχα

Ο δήμος Θερμαϊκού ενδεχομένως να είναι από τους κερδισμένους του Πάσχα. Καθώς δεν επιτρέπονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, αρκετοί Θεσσαλονικείς δείχνουν ενδιαφέρον να μετακινηθούν στα ανατολικά του νομού, καθώς ο καιρός μπορεί να επιτρέψει ακόμη και το μπάνιο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, υπάρχουν ενδείξεις πως έχουν νοικιαστεί καταλύματα για το Πάσχα από οικογένειες που θα έρθουν από την Θεσσαλονίκη.

“Σε μεγάλα ξενοδοχεία της περιοχής υπάρχει αύξηση των κρατήσεων για τις ημέρες αυτές. Σημαντικό για τον τουρισμό είναι το άνοιγμα της εστίασης από τις 3 Μαΐου, έτσι ώστε ο τουρίστας να μπορεί να βγαίνει και να τρώει έξω από το δωμάτιο”, δηλώνει ο Παναγιώτης Τροκάνας.

εστίαση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *