Ο Επιτάφιος με τις χιλιάδες πέρλες και τα χρυσάνθεμα στην Ουρανούπολη! (ΦΩΤΟ)

Φτιάχνεται με μεράκι από τις γυναίκες του χωριού Πάνω από 80.000 χάντρες και πέρλες και περίπου 20.000 χρυσάνθεμα – μινιατούρες χρειάστηκαν και φέτος για τον στολισμό του Επιταφίου της Ουρανούπολης στην Χαλκιδική, τον οποίο κάθε χρόνο φτιάχνουν με μεράκι οι γυναίκες του χωριού. Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με το κύρος του […]

Φτιάχνεται με μεράκι από τις γυναίκες του χωριού

Πάνω από 80.000 χάντρες και πέρλες και περίπου 20.000 χρυσάνθεμα – μινιατούρες χρειάστηκαν και φέτος για τον στολισμό του Επιταφίου της Ουρανούπολης στην Χαλκιδική, τον οποίο κάθε χρόνο φτιάχνουν με μεράκι οι γυναίκες του χωριού.

Η ιδέα ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια από 4 γυναίκες, οι οποίες με τη συναίνεση του ιερέα και τη βοήθεια κατοίκων της Ουρανούπολης στόλισαν έναν διαφορετικό επιτάφιο. Κάθε χρόνο το σχέδιο είναι διαφορετικό, εμπνευσμένο από βυζαντινά μοτίβα του Aγίου Oρους.

Το έθιμο του στολισμού του Επιταφίου στην Ουρανούπολη ξεκινά ένα μήνα νωρίτερα, όπου οι γυναίκες του χωριού διαλέγουν το σχέδιο και ποιάνουν δουλειά στο σπίτι.

Διαβάστε επίσης
Η κακοκαιρία "Ελπίς" έντυσε στα λευκά την Χαλκιδική (ΦΩΤΟ)

Απόψε, κάτοικοι και επισκέπτες της Ουρανούπολης θα συμμετέχουν στην περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους του οικισμού, ενώ το Μεγάλο Σάββατο όλοι συγκεντρώνονται μπροστά από τον Πύργο του Προσφορίου στο λιμάνι για να ψάλλουν το «Χριστός Ανέστη».

Φωτό: Maria Riga Photography
Πηγή: halkidikinews.gr