Οι κορυφαίες τοποθεσίες πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO σήμερα σύμφωνα με το… Instagram

Η εταιρεία Design Bundles μελέτησε πόσες φορές οι τοποθεσίες έχουν προστεθεί ως ετικέτες στο Instagram το 2021

Το 1978, όταν η UNESCO ανακοίνωσε τον πρώτο της κατάλογο με 12 τοποθεσίες παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, χρυσό πρότυπο για τα ορόσημα σε όλον τον πλανήτη. Πλέον,1.154 τοποθεσίες – 897 πολιτιστικές, 218 φυσικές και 39 μικτές – έχουν αποκτήσει μια θέση στον “χρυσό” κατάλογο.

Μία εταιρεία, η Design Bundles, προκειμένου να μάθει ποια από όλες τις τοποθεσίες του καταλόγου είναι οι δημοφιλέστερες πια, χρησιμοποίησε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, Instagram. Με γνώμονα το πόσες φορές η κάθε τοποθεσία προστέθηκε ως ετικέτα στο Instagram το 2021, η εταιρεία δημιούργησε τη λίστα των κορυφαίων σε αναγνωρισιμότητα τοποθεσιών.

Στην κορυφή της λίστας είναι το ιστορικό κέντρο της Ρώμης, με περίπου 61,2 εκατομμύρια αναρτήσεις και ακολουθούν το Ρίο ντε Τζανέιρο με περίπου 45 εκατομμύρια και η Βενετία και η λιμνοθάλασσα της με σχεδόν 25,8 εκατομμύρια.

Στη λίστα των 10 δημοφιλέστερων τοποθεσιών παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς είναι ακόμη…

Το Κίεβο με περίπου 21,9 εκατομμύρια, το ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας με 21,5 εκατομμύρια, το ιστορικό κέντρο της Πράγας με 17,7 εκατομμύρια, η Βουδαπέστη με 14,7 εκατομμύρια, η Μπραζίλια με 13,3 εκατομμύρια, το ιστορικό κέντρο της Αγίας Πετρούπολης με 12 εκατομμύρια και το Κίτο με 9,9 εκατομμύρια. Όλες ανήκουν στην κατηγορία πολιτιστικές τοποθεσίες.

Από τις φυσικές τοποθεσίες το Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι βρίσκεται στην 15η θέση με περίπου 4,6 εκατομμύρια αναρτήσεις και το Εθνικό Πάρκο Γκραντ Κάνιον εξασφαλίζει για τις ΗΠΑ και την 16η θέση με με περίπου 4 εκατομμύρια αναρτήσεις. Στην 17η θέση είναι η παλιά Αβάνα με 4 εκατομμύρια αναρτήσεις και στην 18η το Πολιτιστικό τοπίο του Μπαλί με 3.985.530 αναρτήσεις. Στην 27η θέση είναι η παλιά πόλη του Ντουμπρόβνικ της Κροατίας και στην 29η οι Δολομίτες με 2,5 εκατομμύρια αναρτήσεις στο Instagram.

Διαβάστε επίσης
Δήμος Θεσσαλονίκης: Διεθνές συνέδριο με θέμα την τέχνη ως μέσο επίλυσης συγκρούσεων

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.