Οι Μωμόγεροι έρχονται στην Καλαμαριά

Την προσεχή Κυριακή 17 Δεκεμβρίου Το αρχαιοελληνικό έθιμο των Μωμόγερων, το οποίο έφεραν μαζί τους οι Πόντιοι πρόσφυγες, θα αναβιώσει με «άρωμα» χριστουγεννιάτικης παράδοσης, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στο δήμο Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη. Η πομπή με τους Μωμόγερους του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Δημητρίου – Ρυακίου Κοζάνης και τα μέλη των Ενώσεων Ποντίων Καλαμαριάς και […]

Την προσεχή Κυριακή 17 Δεκεμβρίου

Το αρχαιοελληνικό έθιμο των Μωμόγερων, το οποίο έφεραν μαζί τους οι Πόντιοι πρόσφυγες, θα αναβιώσει με «άρωμα» χριστουγεννιάτικης παράδοσης, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στο δήμο Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη.

Η πομπή με τους Μωμόγερους του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Δημητρίου – Ρυακίου Κοζάνης και τα μέλη των Ενώσεων Ποντίων Καλαμαριάς και Πανοράματος, ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, στολές ανθρώπων οπλισμένων με σπαθιά, και τη μορφή γεροντικών προσώπων θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι μπροστά από το δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Διαβάστε επίσης
Τα Ραγκουτσάρια έρχονται στην Θεσσαλονίκη

Στη συνέχεια, η πομπή θα περιδιαβεί διάφορους δρόμους στο κέντρο της Καλαμαριάς, δίνοντας αυτοσχέδιες παραστάσεις με μουσική υπόκρουση προκειμένου να καταλήξει στην πλατεία του δημαρχείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ