Οι Οικολόγοι Πράσινοι στο πλευρό του κρατούμενου Β. Δημάκη

Οικολόγοι Πράσινοι

Τι αναφέρει σχετικό ψήφισμα Κατά το Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, έγιεν γνωστό πως εκδόθηκε ψήφισμα με το οποίο στηρίζεται ο αγώνας του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη.Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με το κύρος του Thes.gr Συγκεκριμένα αναφέρει πως: “Στέκεται στο πλευρό του αγωνιζόμενου κρατούμενου Β. Δημάκη που […]

Τι αναφέρει σχετικό ψήφισμα

Κατά το Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, έγιεν γνωστό πως εκδόθηκε ψήφισμα με το οποίο στηρίζεται ο αγώνας του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως: “Στέκεται στο πλευρό του αγωνιζόμενου κρατούμενου Β. Δημάκη που ζητά το αυτονόητο, το δικαίωμα δηλαδή στην εκπαίδευση και μόρφωση. Ζητάμε άμεσα να πρυτανεύσει η λογική και να επιτραπεί στον κρατούμενο να εξέρχεται του Σωφρονιστικού Ιδρύματος με το ειδικό βραχιολάκι όπως έχει συμβεί και σε αντίστοιχες περιπτώσεις κρατούμενων φοιτητών και στο παρελθόν.

Το νόημα της φυλάκισης είναι ό σωφρονισμός και η επανένταξη των κρατούμενων στην κοινωνία με την ουσιαστική αυτοβελτίωση τους. Με την στάση της, η Ελληνική Δικαιοσύνη στέλνει ένα νέο άνθρωπο στον θάνατο λόγω της απεργίας πείνας και δίψας και δείχνει ένα μοχθηρό και εκδικητικό πρόσωπο, που παραπέμπει σε εποχές που θα έπρεπε να ανήκουν στο σκοτεινό παρελθόν της ιστορίας”.