Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το TechSaloniki2024

TechSaloniki2024

Τις εκδηλώσεις επισκέφθηκαν περισσότεροι από 2.500 πτυχιούχοι

Το TechSaloniki2024, η ετήσια συνάντηση θεσμός του κλάδου της τεχνολογίας, που ήταν Fueled & Challenged By Deloitte και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στις 17 και 18 Μαΐου 2024, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, στο εμβληματικό Κτήριο Μ2, του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το εντατικό διήμερο επαγγελματικών συναντήσεων, συνεντεύξεων, ομιλιών και workshops πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Αντιπεριφέρεια Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, εκπροσώπων πανεπιστημιακών και άλλων εκπαιδευτικών φορέων, καθώς και δομών καριέρας και απασχόλησης.

Την όγδοη διοργάνωση, η οποία συγκέντρωσε περισσότερους από 2.500 πτυχιούχους Πληροφορικής και Θετικών επιστημών, έφερε σε επαφή το κοινό με έμπειρα στελέχη και εξειδικευμένο προσωπικό από Ελλάδα και εξωτερικό, ανέδειξε ανταγωνιστικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας, δημιούργησε προϋποθέσεις συνέργειας και αλληλεπίδρασης, δέχθηκε 1.200 συμμετοχές στη διαδικασία των tests και πραγματοποίησε 600 face-to-face job interviews, χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΠΚΜ, κ. Νικόλαος Τζόλλας και η Executive Director του TechSaloniki, κα. Μαρία Ράμμου, τονίζοντας τη σημασία και τον ουσιαστικό ρόλο της εκδήλωσης στην ενδυνάμωση και περαιτέρω ανάπτυξη του τοπικού οικοσυστήματος της τεχνολογίας. Εξίσου εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση στo coding challenge by Deloitte, στις 30 ομιλίες, τα 20 workshops και τα 2 panel discussions, με συντονιστές τους δημοσιογράφους κ. Δημήτριο Μαλλά και κα. Ελένη Καμπάκη, που φιλοξένησε η εκδήλωση έχοντας εξασφαλίσει την συμμετοχή κορυφαίων στελεχών επιχειρήσεων αλλά και εκπροσώπων της ΠΚΜ, One Stop Liaison Office, και της πανεπιστημιακής κοινότητας, από το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ, το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και το Γραφείο Διασύνδεσης του ΠΑΜΑΚ, το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής & Ηλεκτρονικών Συστημάτων του ΔΙΠΑΕ και την Πειραματική Σ.Α.Ε.Κ. Θέρμης.

TechSaloniki2024

Με premium χορηγούς τις Deloitte, EY, Kaizen, Netcompany-Intasoft και Accenture, και με άλλες 35 ηγέτιδες εταιρείες του κλάδου να συμπληρώνουν ένα εντυπωσιακό line-up, T-Digital by Deutsche Telekom, Chubb, PwC, Beta Cae, Prodyna, Vodafone, Campeon Gaming, Lidl, Noris, Qualco, Onelity, bbv, DTS Cloud, TechPro, Altair, OTS, Kenotom, Datascouting, UXMA, Consolut, Olympia Electronics, Interworks Cloud, TaskUs, Pentasoft, Nviso, Infodim, Masoutis, GWF, Profile Software, Dataviva, Trasys, Geekbot, Foodtec, Net2Grid, το φετινό TechSaloniki έστειλε ηχηρό μήνυμα για το ψηφιακό αποτύπωμα της Θεσσαλονίκης, για τη δυναμική και το εύρος του τοπικού οικοσυστήματος καινοτομίας που χρόνο με το χρόνο σημειώνει σημαντικά βήματα προόδου, παρουσιάζοντας ολοένα και μεγαλύτερη ποικιλομορφία και συνεργατικότητα. Παράλληλα, και με στόχο την αξιοποίηση του εγχώριου ταλέντου, της έρευνας και της καινοτομίας, το TechSaloniki λειτούργησε ως πλατφόρμα επικοινωνίας και δικτύωσης πλήθους φοιτητικών ομάδων, των Aristotle Space & Aeronautics Team, BEST Thessaloniki, DMA-Democritus Mechatronics & Automation, DRAIVE, EESTEC LC Thessaloniki, Inefan, Infinity Greece, Open Source UoM, PANTHER RACING AUTh, REM-IHU.

Διαβάστε επίσης  Ερχονται τα "Πυλαιώτικα" - Τετραήμερο εκδηλώσεων με πολλά δρώμενα

Σε συνεργασία με τους Employ Edu-Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της εκδήλωσης δράση για μαθητές του Γυμνασίου, το Tech Teens, που ως στόχο είχε να αφυπνίσει τη νέα γενιά σχετικά με τον κλάδο της τεχνολογίας και τις προοπτικές απασχόλησης σε αυτόν, να παρουσιάσει τις απαιτήσεις σε επίπεδο σπουδών/εξειδίκευσης των επαγγελμάτων που σχετίζονται με τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, να κινητοποιήσει δημιουργικά και κυρίως να εμπνεύσει.

TechSaloniki2024

Η οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης ευχαριστεί θερμά τους sponsors-in-kind, Red Bull, ΣΟΥΡΩΤΗ, ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, InstaBar, Vamvalis Foods και Grand Hotel Palace, καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας, Capital.gr, Voria.gr, DION, ΒΕΡΓΙΝΑ TV, Thes.gr, Karfitsa, ,Biscotto, City guide, CityPortal, My portal, Daillythess, Thesstips, Polis Press, OlaThessaloniki, Focus FM, Status FM, 103,5 FM, διότι με τη στήριξή τους συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχημένη όγδοη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Το TechSaloniki εξακολουθεί να παραμένει πιστό στην αποστολή του να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη κέντρο καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης, αντάξιο αυτών του εξωτερικού, με ελληνικές και ξένες εταιρίες πληροφορικής, και με ανταγωνιστικές προοπτικές απασχόλησης, και ανανεώνει το ραντεβού του με την ψηφιακή κοινότητα της πόλης την άνοιξη του 2025.