Ολυμπιακοί Αγώνες: Πόσο αξίζουν τα Ολυμπιακά μετάλλια

Ολυμπιακά μετάλλια

Η αξία του καθενός ξεχωριστά

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες βρίσκονται σε εξέλιξη στο Τόκιο και όλοι οι αθλητές έχουν “ριχτεί” στη μάχη για να κατακτήσουν κάποιο μετάλλιο. Ποια είναι η αξία όμως που έχουν τα Ολυμπιακά μετάλλια;

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αρχικά, να αναφέρουμε πως για έναν αθλητή σίγουρα η συναισθηματική αξία της κατάκτησης ενός μεταλλίου είναι ανεκτίμητη, είτε αυτό είναι χρυσό, είτε ασημένιο, ή και χάλκινο. Είναι ίσως για πολλούς η ύψιστη διάκριση.

Ο σχεδιασμός των μεταλλίων αλλάζει ανά διοργάνωση. Κάθε χρυσό μετάλλιο είναι σχεδιασμένο από επιχρυσωμένο καθαρό ασήμι, με περίπου 6 γραμμάρια από χρυσό στο σύνολο των 556 γραμμαρίων που ζυγίζει.

Το ασημένιο μετάλλιο αντίστοιχα είναι δημιουργημένο από καθαρό ασήμι και ζυγίζει συνολικά γύρω στα 550 γραμμάρια, που εάν κάποιος επιχειρήσει να το λιώσει, τότε η αξία του ανέρχεται στα 450 δολάρια.

Διαβάστε επίσης
Βούλα Πατουλίδου: "Πρέπει να έχεις επιμονή, πίστη σε αυτό που κάνεις και υπομονή"

Το χάλκινο μετάλλιο φτιάχνεται από 95% χαλκό και 5% ψευδάργυρο, ενώ παράλληλα να αναφέρουμε πως ζυγίζει 450 γραμμάρια.

Γενικά, σε περίπτωση που λιώσει κάποιος ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, τότε η αξία του χρυσού ανέρχεται στα 800 δολάρια, του ασημένιου στα 450 και του χάλκινου μόλις στα 5.

Ωστόσο, το μετάλλιο που κατέκτησε ο Τζέσε Όουενς, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου, το 1936, πωλήθηκε στο εξωφρενικό ποσό των 1,46 εκατ. δολαρίων το 2013 σε έναν λάτρη της διοργάνωσης. Ένα μετάλλιο που τότε είχε και ξεχωριστή σημασία, καθώς ο Όουενς ήταν ένας από τους πρώτους Αφροαμερικανούς που έφταναν την κορυφή του πλανήτη.

Πηγή: ertnews.gr 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.