Οργανωμένοι περίπατοι κατά μήκος των Τειχών

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μεγάλη συμμετοχή πολιτών συνεχίζονται οι δράσεις του δήμου Νεάπολης-Συκεών Με έναν περίπατο κατά μήκος του Βυζαντινού Τείχους, που φιλοδοξεί να συστήσει τη μακραίωνη ιστορική ταυτότητά του, αλλά παράλληλα να αναδείξει τις γειτονιές εντός και εκτός των Τειχών ως συνέχεια της διαχρονικότητας της περιοχής, συνεχίζονται οι δράσεις του δήμου Νεάπολης-Συκεών που διοργανώνονται […]

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μεγάλη συμμετοχή πολιτών συνεχίζονται οι δράσεις του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Με έναν περίπατο κατά μήκος του Βυζαντινού Τείχους, που φιλοδοξεί να συστήσει τη μακραίωνη ιστορική ταυτότητά του, αλλά παράλληλα να αναδείξει τις γειτονιές εντός και εκτός των Τειχών ως συνέχεια της διαχρονικότητας της περιοχής, συνεχίζονται οι δράσεις του δήμου Νεάπολης-Συκεών που διοργανώνονται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, δίνοντας ταυτόχρονα χώρο και χρόνο και στο ποδήλατο μέσα από ειδικές πρωτοβουλίες.

Μετά την πεζοπορία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου, στο δάσος του Σέιχ-Σου, και η οποία ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους, έρχεται τώρα η διοργάνωση ενός μοναδικού περιπάτου που θα συνδέσει το ιστορικό παρελθόν με το σύγχρονο παρόν, αναδεικνύοντας το πολυδιάστατο της πεζοπορίας εντός του αστικού περιβάλλοντος.
Ο περίπατος αυτός θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, με αφετηρία το μνημείο του Επταπυργίου και τερματισμό την Πολιτιστική Γειτονιά στον Τομέα Έβρου της Δ.Ε. Συκεών, με ενδιάμεσο σταθμό τη Μονή Βλατάδων. Ο περίπατος θα πραγματοποιηθεί σε δυο γκρουπ, με το πρώτο να ξεκινά στις 6 το απόγευμα και το δεύτερο στις 6.30 μ.μ., με… οδηγούς τα στελέχη του Χορευτικού Συγκροτήματος Συκεών.

Νωρίτερα το πρωί της ίδια ημέρας (Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018), και συγκεκριμένα στις 11 π.μ., παιδιά Δημοτικών Σχολείων της Νεάπολης θα κάνουν επίδειξη ικανοτήτων και ποδηλασίας. Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης, για να ακολουθήσει μια παρόμοια την επόμενη εβδομάδα στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης».

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε ανήλικο μετά από καταγγελία για βιασμό

Συνέχεια δράσεων…
Οι δράσεις θα συνεχισθούν έως και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, ενώ όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη το Social Biking Challenge. Πρόκειται για ένα… παιχνίδι με το ποδήλατο που επιφυλλάσσει και ευρωπαϊκά βραβεία για τους συμμετέχοντες.
Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες σε αυτή τη δράση θα πρέπει να κατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο την εφαρμογή BikePrints ώστε να εγγραφούν. Μέσω αυτής καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας έως τις 6 Οκτωβρίου 2018 θα καταγράφεται η απόσταση την οποία ποδηλατούν, και ο νικητής που θα έχει διανύσει τη μεγαλύτερη απόσταση, θα λάβει …ευρωπαϊκό βραβείο!
Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων που ακολουθούν έχει ως εξής:

► ΣΑΒΒΑΤΟ 29.9.2018
• 11 π.μ.: Αγώνας επίδειξης ικανοτήτων και ποδηλασίας στο Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης για παιδιά Δημοτικού Σχολείου (Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Τάξης)
• Περίπατος εντός και εκτός των Τειχών με το Χορευτικό Συγκρότημα του δήμου Νεάπολης-Συκεών.
-Σημείο συνάντησης: Είσοδος «Γεντί Κουλέ», Επταπύργιο
-Ώρες έναρξης: 6μ.μ., 6:30μ.μ.
-Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2313.313126 έως και τις 20.9.2018

► ΣΑΒΒΑΤΟ 6.10.2018 – ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΥΚΕΩΝ
• 11 π.μ.: Επιδείξεις δεξιοτεχνίας και παιχνίδια με ποδήλατα στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών για παιδιά Δημοτικού Σχολείου (Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Τάξης)
• Έκθεση κατασκευών από τα μέλη των ΚΔΑΠμεΑ του δήμου Νεάπολης-Συκεών με θέμα: «Δήμος χωρίς αυτοκίνητο, αλλαγή σκέψης, αλλαγή ζωής».

► ΚΥΡΙΑΚΗ 7.10.2018
Street Handball στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών από τον Φοίβο Συκεών για παιδιά Γ΄, Δ΄ και Ε΄ Τάξεων Δημοτικών Σχολείων
-Ώρα έναρξης: 10 μ.μ.