ΟΤΘ: Ρωτώντας για το μύθο της γοργόνας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Τι σημείωσε η Βούλα Πατουλίδου

Mε τον μύθο της αδελφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου που μεταμορφώθηκε σε γοργόνα γιατί πέταξε το «αθάνατο νερό» και γυρίζει στις θάλασσες ρωτώντας τους ναυτικούς αν «Ζεί ο βασιλιάς Αλέξανδρος», ξεκινά να μαγεύει τους απανταχού λάτρεις του πολιτισμού και της ιστορίας, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ).

Αξιοποιώντας τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία για την προβολή του μυθικού πλούτου της Θεσσαλονίκης, με στόχο να ισχυροποιήσει το πλεονέκτημα της αναγνωρισιμότητας, της ταύτισης και της ιστορικής συνέχειας, ο ΟΤΘ έβγαλε σήμερα στη δημοσιότητα την πρώτη παραγωγή των μύθων της πόλης που σχεδιάζει, αυτόν της γοργόνας.

«Δημιουργούμε μαγεία. Στόχος μας είναι να διεγείρουμε το συναίσθημα του τουριστικού κοινού που απευθυνόμαστε. Οι μύθοι μας είναι ο πλούτος μας», επισήμανε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΟΤΘ και αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Ο μύθος της γοργόνας, όπως όλοι οι ελληνικοί μύθοι, «είναι ένα πνευματικό αγαθό με ακατάλυτη αξία πέρα και πάνω από το χρόνο», επισημαίνεται στη σημερινή σχετική ανακοίνωση του ΟΤΘ και τονίζεται ότι «αυτοί οι μύθοι ενέπνευσαν κορυφαίους καλλιτέχνες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και πήραν μορφή στη παγκόσμια λογοτεχνία, ζωγραφική πλαστική και μουσική».

Οταν μία πόλη «κρατάει στα χέρια ένας ένα τόσο ισχυρό πολιτισμικό περιουσιακό στοιχείο που σαγηνεύει μεγάλους καλλιτέχνες, είναι βέβαιο πως θα συγκεντρώσει πάνω της τα βλέμματα όλων των χωρών», υπογραμμίζεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *