«Παίζοντας με τα πρωτόνια»: Εκπαιδευτική ημερίδα στο Noesis

Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Νέους τρόπους ώστε οι Φυσικές Επιστήμες να γίνουν πιο ευχάριστες στις σχολικές αίθουσες είναι ο σκοπός της ημερίδας «Παίζοντας με τα πρωτόνια» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 στις 8.30 π.μ. στο αμφιθέατρο του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας NOESIS.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της 16ης περιφέρειας.
Θα παρουσιαστεί η εφαρμογή του προγράμματος Playing with Protons που υποστηρίζεται από το πείραμα CMS του CERN, όπως οργανώθηκε, εκπονήθηκε και συντονίστηκε στο 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου & Κορδελιού, από την πρεσβευτή της δράσης εκπαιδευτικό Κυριακή Ζερβού.

Θα πραγματοποιηθούν βιωματικά πειράματα φυσικής με απλά υλικά και θα γίνει παρουσίαση δράσεων του προγράμματος από τους μαθητές και μαθήτριες των ΣΤ1, ΣΤ2, Ε2 τάξεων του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου – Κορδελιού.
Η ημερίδα θα μεταδοθεί τηλεοπτικά μέσω διαδικτύου από την Περιφερειακή Δ/νση Π.Ε. & Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας στο σύνδεσμο http://www.webtv.kmaked.eu

Την ημερίδα θα πλαισιώσουν οι:
Δρ. Άγγελος Αλεξόπουλος, Education & Outreach Officer, CERN, Υπεύθυνος προγράμματος Playing with Protons.
Τίνα Νάντσου, Φυσικός, Εκπαιδευτικός, Παιδαγωγική Υπεύθυνος του Playing with Protons για την Ελλάδα.
Στέφανος Χερουβής, Υπεύθυνος Ανάπτυξης εκπ/τικών κοινοτήτων και βιωσιμότητας του Playing with Protons για την Ελλάδα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής δράσης CREATIONS, Ερευνητής στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1606NOESIS1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *