Πάλη με λάδι στον Σοχό: Αναβίωσε το έθιμο μετά την πανδημία (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Σοχός πάλη

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την γιορτή των Αγίων Αποστόλων

Η πανδημία έβαλε φρένο σε πολλούς τομείς της ζωής και ένας από αυτούς ήταν οι παραδοσιακές γιορτές, οι εκδηλώσεις και τα πανηγύρια.

Τώρα που σταδιακά υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα, οι γιορτές του καλοκαιριού αρχίζουν και πάλι σε περιοχές της Ελλάδας. Στον Σοχό της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εορτασμού των Αγίων Αποστόλων, διοργανώνονται εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν πάλη με λάδι.

Η πάλη με λάδι είναι από τα παραδοσιακά αθλήματα που οι ρίζες του πάνε πολύ πίσω, στην εποχή των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Η πάλη ήταν από τα σημαντικότερα αγωνίσματα στους Αγώνες που διεξάγονταν στην Αρχαία Ολυμπία και οι νικητές τους λάμβαναν μεγάλες τιμές.

Σοχός πάλη

Το πανηγύρι στον Σοχό είναι ίσως το μεγαλύτερο του είδους του στην Ελλάδα και μετά το απαγορευτικό που είχε μπει λόγω της πανδημίας, αναβίωσε.

Στο ανοιχτό γήπεδο της πόλης συγκεντρώθηκαν αθλητές όλων των ηλικιών που πήραν μέρος και κέρδισαν το χειροκρότημα. Υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμο.

Αυτού του είδους ο αγώνας παραμένει ζωντανό χάρη σε ανθρώπους και συλλόγους που αγαπούν τον αθλητισμό είναι η πάλη με λάδι. Οι αθλητές φορώντας ένα ειδικό παντελόνι και αλειμμένοι με λάδι προσπαθούν να ρίξουν τους αντιπάλους τους και να κερδίσουν τον αγώνα.

Αυτό το άθλημα ανθεί στο Σοχό, όπου η παράδοση καλά κρατεί, με τους νέους να ακολουθούν τα βήματα των μεγαλύτερων και να μυούνται στα μυστικά του.

Σοχός πάλη

Σοχός πάλη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.