Πανδαισία χρωμάτων στο καρναβάλι του Πολυγύρου (ΦΩΤΟ)

Καρναβαλιστές όλων των ηλικιών διασκέδασαν με την ψυχή τους και πρόσφεραν ξεχωριστό θέαμα Επίκεντρο των αποκριάτικων εκδηλώσεων της Χαλκιδικής και φέτος ήταν ο Πολύγυρος, με τη γιορτή καρναβαλιού που διοργανώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία. Μπορεί συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές να μην υπήρχαν άρματα, πλην όμως η συμμετοχή ήταν σαφώς μεγαλύτερη, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από […]

Καρναβαλιστές όλων των ηλικιών διασκέδασαν με την ψυχή τους και πρόσφεραν ξεχωριστό θέαμα

Επίκεντρο των αποκριάτικων εκδηλώσεων της Χαλκιδικής και φέτος ήταν ο Πολύγυρος, με τη γιορτή καρναβαλιού που διοργανώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία.

Μπορεί συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές να μην υπήρχαν άρματα, πλην όμως η συμμετοχή ήταν σαφώς μεγαλύτερη, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από το πλήθος κόσμου που ήρθε από διάφορες μεριές για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις.

Νέοι, νέες, μεγάλοι και παιδιά συνέθεσαν μια πανδαισία χρωμάτων, με διάφορα σατιρικά μηνύματα, αλλά και μηνύματα αισιοδοξίας για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Εξαιρετική η μουσική που έφερε στον νου μνήμες χορευτικών τραγουδιών της δεκαετίας του ΄80 και ΄90, ξεσηκώνοντας τους θεατές και τους συμμετέχοντες.

Διαβάστε επίσης
Χαλκιδική: Εγκαθίστανται πέντε σταθμοί για τον καιρό

Φιλότιμες και σε αρκετές περιπτώσεις αρκετά ευρηματικές οι επιλογές από τους τοπικούς συλλόγους νέων, γυναικών, από δημοτικά σχολεία και απλούς ανθρώπους, δημιούργησαν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα της Χαλκιδικής.

Πέρα από την παρέλαση, ακολούθησε γλέντι στην πλατεία και στη συνέχεια ο μεγάλος όγκος των εκδρομέων διασκορπίστηκε σε ταβέρνες και κοντινά χωριά, με πρώτη προτεραιότητα τον Aγιο Πρόδρομο και τα περιβόητα σουβλάκια, όπου σημειώθηκε κυριολεκτικά το αδιαχώρητο.