Παρανέστι: Μεγάλος νικητής ο Θοδωρής Ζιάκας στο 16ο Virgin Forest Trail (ΦΩΤΟ)

16ο Virgin Forest Trail Παρανέστι Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους

Επιτυχημένοι οι Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και την άψογη διοργάνωση πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία γι’ ακόμη μία χρονιά οι Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους στο Παρανέστι Δράμας.

Πρόκειται για το 16ο Virgin Forest Trail V.T.F, που έλαβε χώρα το τριήμερο, 7-9/10 στο Παρανέστι Δράμας.

Δρομείς από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό συμμετείχαν στη μεγάλη συνάντηση ορεινού τρεξίματος και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σ’ αυτήν την όμορφη γιορτή της φύσης και του αθλητισμού.

16ο Virgin Forest Trail Παρανέστι Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Θοδωρής Ζιάκας
Ο Δήμαρχος Παρανεστίου, Αναστάσιος Καγιάογλου συγχαίρει τον Θοδωρή Ζιάκα κατά τον τερματισμό του

Μεγάλος νικητής του V.F.U.T. των 163 χλμ. ήταν ο Θοδωρής Ζιάκας, ο οποίος τερμάτισε σε 21 ώρες 50:47. Ο αθλητής, που είναι και φυτοφάγος, μετά τον τερματισμό του, αποκάλυψε πως στόχος του ήταν το ρεκόρ διαδρομής ωστόσο ένα ατύχημα που είχε (έπεσε και χτύπησε), τον ανάγκασε να περπατήσει αρκετά. Εκανε ιδιαίτερη μνεία στην πολύ καλή σηματοδότηση και φυσικά στην προσφορά των εθελοντών.
Δεύτερος τερμάτισε ο Κώστας Λαμπρινός με 24: 23:44 ενώ τρίτος Θεόδωρος Κουκουλίδης με 25:01:08

Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Βικτωρία Γεωργοπούλου με 31:21:58, δεύτερη η Αναστασία Αβραμίδου, με 32:06:42 και τρίτη η Μαρία Γιάντσου με 32:42:51.

16ο Virgin Forest Trail Παρανέστι Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η σημασία του εθελοντισμού και οι μαγευτικές διαδρομές

Η «καρδιά» της διοργάνωσης είναι φυσικά οι εθελοντές και οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι με τη θερμή τους υποδοχή και τη σημαντική τους βοήθεια συνέβαλλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης, εξυπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο αθλητές και επισκέπτες. Αλλωστε, τίποτα από όλα αυτά δεν θα υλοποιούταν αν έλειπε η συμβολή των εθελοντών τη νύχτα στο δάσος, καθώς και στην φροντίδα των μονοπατιών αλλά και των αθλητών.

16ο Virgin Forest Trail Παρανέστι Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους

Οι Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους έχουν γίνει πλέον θεσμός και πλήθος κόσμου «πλημμύρισε» το Παρανέστι για να παρευρεθεί σ’ αυτήν την όμορφη γιορτή. Οι αθλητές κάθε χρόνο έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν «μαγευτικές» διαδρομές και υπέροχα τοπία, γεγονός που από μόνο του, κάνει τη συγκεκριμένη διοργάνωση μοναδική, και δεν είναι τυχαίο πως συγκαταλέγεται στις «top» επιλογές των αθλητών αλλά και των φίλων του ορεινού τρεξίματος.

16ο Virgin Forest Trail Παρανέστι Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Απόστολος Ρουβάς
Τα παιδιά τρέχουν μαζί με τον Απόστολο Ρουβά

Οι συμμετοχές ανήλθαν στις 720. Συμμετείχαν μεγάλοι αθλητές ορεινών αγώνων, μεταξύ αυτών, Γιάννης Κουρκουρίκης, που παίρνει μέρος κάθε χρόνο , Μωυσής Φολτόπουλος, ο Γιώργος Λουφέκης, η Δήμητρα Μπίκα και άλλοι. Φέτος, έλαβε μέρος και ο γνωστός πλέον και από το survivor, chef Απόστολος Ρουβάς, αδελφός του τραγουδιστή Σάκη Ρουβά.

Οι Αγώνες Βουνού διακρίνονται αναλόγως της απόστασης σε 4 «δρόμους»: 162 χλμ., 110 χλμ., 46 χλμ. και 10 χλμ. Από τα 720 άτομα τα 240 συμμετείχαν στους αγώνες των 162 και 110 χλμ αντίστοιχα ενώ 580 άτομα δήλωσαν συμμετοχή στα 46 και 10 χιλιόμετρα.

16ο Virgin Forest Trail Παρανέστι Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους