Πατριαρχικό Συλλείτουργο στα Συμμαχικά Κοιμητήρια για το τέλος του Α΄ Π.Π.

Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Κορυφώνονται σήμερα, Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που συνδιοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη το η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, υπό την αιγίδα της […]

Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη

Κορυφώνονται σήμερα, Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που συνδιοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη το η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου. Τις εκδηλώσεις, στις οποίες έχουν προσκληθεί να παραστούν επίσημοι εκπρόσωποι ξένων κρατών, θα ευλογήσει η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος.

Διαβάστε επίσης
Ζέρβας: "Απαράδεκτες οι χθεσινοβραδινές εικόνες σε μπαρ"

Σήμερα, στις 09:00 θα τελεστεί Πατριαρχικό Συλλείτουργο, ιερουργούντων της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ Βαρθολομαίου και του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ.κ Ειρηναίου, συνιερουργούντων του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερωνύμου, του Εκπροσώπου του Πατριαρχείου Μόσχας και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ Βαρνάβα. Θα τελεστεί υπαιθρίως, μπροστά στο μνημειακό παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου (σερβικό μνημείο), στα Συμμαχικά Κοιμητήρια.

Μετά το τέλος, θα τελεστεί μνημόσυνο και κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των πεσόντων στους τομείς της Σερβίας, Ρωσίας, Γαλλίας, Βρετανίας, Ιταλίας, Ελλάδας.