Πετρέλαιο θέρμανσης: Η κακοκαιρία εκτόξευσε τις παραγγελίες – Τι αναφέρει στο Thes.gr ο Θέμης Κιουρτζής

ΕΚΟ πετρέλαιο θέρμανσης επίδομα θέρμανσης 2021

Η μέση τιμή και το επίδομα θέρμανσης

Το 1 ευρώ και 15 λεπτά φαίνεται πως θα αγγίξει η μέση τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης που ξεκινά σήμερα η διάθεσή του με τα ελληνικά νοικοκυριά να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ζεσταθούν.

Την συγκεκριμένη τιμή γνωστοποίησε μιλώντας στο Thes.gr o πρόεδρος της ΕΝ.ΒΕ.Θ (Ένωση Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης) και εκπρόσωπος στην Π.Ο.Π.Ε.Κ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων), Θέμης Κιουρτζής.

Από πέρυσι καταγράφεται αύξηση της τάξης του 44% με τις διεθνείς τιμές για τον “μαύρο χρυσό” να καθορίζουν τις αυξομειώσεις. Ο κ. Κιουρτζής όταν κλήθηκε να σχολιάσει αναφορικά με το αν θα δούμε επιπλέον αύξηση ή μείωση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, υποστήριξε πως δεν υπάρχει κάποια πληροφορία και τόνισε πως η διεθνής αγορά είναι αυτή που θα καθορίσει το ποια θα είναι η συνέχεια.

Να σημειωθεί πως το επίδομα θέρμανσης είναι αυξημένο σε σχέση με πέρυσι αφού το ύψος του σχεδόν διπλασιάστηκε ενώ παράλληλα καταγράφονται αλλαγές στα εισοδηματικά και στα περιουσιακά κριτήρια, ούτως ώστε να ανοίξει η “βεντάλια” των δικαιούχων.

Περισσότερα ΕΔΩ

Μεγάλο το ενδιαφέρον από το καταναλωτικό κοινό

Το καταναλωτικό κοινό έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΝ.ΒΕ.Θ και εκπρόσωπο της Π.Ο.Π.Ε.Κ. “Εδώ και μια εβδομάδα ο κόσμος τηλεφωνεί στα πρατήρια υγρών καυσίμων και κάνει παραγγελίες”. Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος “το πετρέλαιο παραμένει ο βασιλιάς της θέρμανσης”.

Κατά τον κ. Κιουρτζή “οι πρώτες μέρες διάθεσης είναι πάντα δύσκολες καθώς αργεί να γίνει ο εκτελωνισμός από τα διυλιστήρια” την ίδια ώρα που οι παραγγελίες “χτυπούν κόκκινο”.

“Αυτό που προτείναμε ήταν να ανοίξει πιο μπροστά η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης. Παραδείγματος χάριν από τις 1 Οκτωβρίου. Ήταν γνωστή η εκτίμηση πως θα υπήρχε μια αυξητική τάση στην τιμή. Από την 1η Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα έχει αυξηθεί κατά 0,05 λεπτά το λίτρο. Αν ξεκινούσε λοιπόν η διάθεση από την αρχή του μήνα και οι παραγγελίες θα ήταν πιο αραιωμένες ώστε να μπορούμε ως επαγγελματίες να ανταποκριθούμε και ο κόσμος θα έπαιρνε πετρέλαιο σε καλύτερη τιμή, με μικρότερη αναμονή” καταλήγει ο πρόεδρος της ΕΝ.ΒΕ.Θ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *