Ποιες είναι οι καλύτερες αεροπορικές εταιρίες για το 2022

Μετά την επιστροφή στην κανονικότητα από δύο χρόνια κορονοϊού, οι ταξιδιώτες ψήφισαν για το ποιες είναι οι 20 καλύτερες αεροπορικές εταιρίες για το 2022.

Η Qatar Airways είναι η καλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο σύμφωνα με τα Skytrax World Airline Awards 2022.

«Η Qatar Airways ήταν η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία που πέταξε με συνέπεια καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, με το δίκτυό της να μην πέφτει ποτέ κάτω από 30 προορισμούς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Skytrax, Έντουαρντ Πλέιστεντ, σε δελτίο τύπου. «Αυτή η αποφασιστικότητα έχει σαφώς αναγνωριστεί από τους πελάτες».

Την κορυφαία τριάδα συμπληρώνουν η Singapore Airlines και η Emirates.

Τα World Airline Awards «έτρεξαν» μια διαδικτυακή έρευνα πελατών που διεξήχθη από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως τον Αύγουστο του 2022 στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ρωσικά, ιαπωνικά και κινέζικα. Περισσότερες από 350 αεροπορικές εταιρείες εμφανίστηκαν στα τελικά αποτελέσματα.

Οι 20 καλύτερες αεροπορικές για το 2022

Qatar Airways
Singapore Airlines
Emirates
All Nippon Airways (ANA)
Qantas Airways
Japan Airlines
Turk Hava Yollari (Turkish Airlines)
Air France
Korean Air
Swiss International Air Lines
British Airways
Etihad Airways
China Southern
Hainan Airlines
Lufthansa
Cathay Pacific
KLM
EVA Air
Virgin Atlantic
Vistara

Τα υπόλοιπα βραβεία και η ελληνική διάκριση

Τα βραβεία ανέλυσαν επίσης την καλύτερη αεροπορική εταιρεία για κάθε κατηγορία καμπίνας. Η καλύτερη καμπίνα πρώτης θέσης πήγε στη Singapore Airlines, ενώ το Κατάρ αναδείχθηκε η καλύτερη στη business class. Η Virgin Atlantic Airways κέρδισε στην premium economy θέση και η Emirates στην οικονομική καμπίνα.

Σε άλλες κατηγορίες, η Scoot της Singapore Airlines κατέλαβε την πρώτη θέση για την καλύτερη low-cost αεροπορική εταιρεία μεγάλων αποστάσεων. Η Singapore Airlines πήρε επίσης το βραβείο για το καλύτερο προσωπικό καμπίνας. και η All Nippon Airways αναδείχθηκε το νούμερο ένα στην καθαριότητα της καμπίνας.

Ελληνική διάκριση είχαμε στην κατηγορία της «Καλύτερης Περιφερειακής Αεροπορικής Εταιρείας Παγκοσμίως», όπου βραβεύθηκε η AEGEAN, για 11η συνεχή χρονιά.