Pole Dancing: Η τέχνη του χορού συναντά τη… σέξι γυμναστική (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πως… ξέφυγε από την έννοια του στριπτίζ και μετατράπηκε στη νέα μόδα εκγύμνασης Τα τελευταία χρόνια ο χορός σε στύλο βλέπει τη δημοφιλία του να αυξάνεται συνεχώς… Αυτή η μορφή τέχνης, που συνδυάζει τα ακροβατικά με τη γυμναστική αποκτάει ένθερμους υποστηρικτές και γίνεται η νέα… τρέλα σε γυμναστήρια και σχολές χορού. Σίγουρα, χρειάστηκε αρκετό διάστημα, […]

Πως… ξέφυγε από την έννοια του στριπτίζ και μετατράπηκε στη νέα μόδα εκγύμνασης

Τα τελευταία χρόνια ο χορός σε στύλο βλέπει τη δημοφιλία του να αυξάνεται συνεχώς… Αυτή η μορφή τέχνης, που συνδυάζει τα ακροβατικά με τη γυμναστική αποκτάει ένθερμους υποστηρικτές και γίνεται η νέα… τρέλα σε γυμναστήρια και σχολές χορού. Σίγουρα, χρειάστηκε αρκετό διάστημα, και ακόμη χρειάζεται βέβαια για κάποιους πιο δύσπιστους, ώστε να καταρρίψουν τα στερεότυπα που συνδυάζουν το pole dancing με τον αισθησιακό χορό ή το στριπτίζ.

Συντηρητικοί και μη πάντως, συμφωνούν στο εξής… Πρόκειται για το πιο αποτελεσματικό είδος εκγύμνασης, την απόλυτη σωματική άσκηση, που προϋποθέτει δύναμη, ευελιξία, αντοχή και πολλές φορές φαντασία, υπομονή και επιμονή.

Τα αποτελέσματα αυτής της γυμναστικής είναι εντυπωσιακά, καθώς εκτός από την ικανότητά του να γυμνάζει όλο το σώμα, συμβάλλει και στην ψυχική υγεία του ασκούμενου. Από τη στιγμή που θα αποφασίσεις να ασχοληθείς με το χορό στο στύλο, είσαι έτοιμος να ξεπεράσεις τα όριά σου.


Ενισχύει την αυτοπεποίθηση, σε βοηθάει να εκφραστείς πιο εύκολα και παράλληλα ενισχύει τη σεξουαλικότητά σου. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως το «παρεξηγημένο» αυτό άθλημα, αποτελεί τη νέα μόδα της γυμναστικής, που φαίνεται πως ήρθε για να μείνει.

Το Life-Events.gr σας μεταφέρει εικόνες από την παρουσίαση που έκαναν μέλη της σχολής που έφερε το pole dance στην Ελλάδα πριν 11 χρόνια. Πρόκειται για το «POLOSI Pole Studio» της Θεσσαλονίκης (έχει και στην Αθήνα), το οποίο προσφέρει τη μεγαλύτερη ποικιλία προγραμμάτων εκμάθησης pole dancing στη χώρα μας.

Η χρήση του στύλου, η έντονη άσκηση και οι τεχνικές
Το pole dancing γίνεται με τη χρήση ειδικού στύλου, με δυνατότητα spinning και περιλαμβάνει συνδυασμό βηματισμών στο έδαφος και τεχνικών στον ίδιο το στύλο. Μερικά από τα χαρακτηριστικά του είναι τα γυρίσματα, οι έλξεις, τα ανοίγματα, οι στηρίξεις και φυσικά οι χορευτικές κινήσεις.


Ο συνδυασμός των επιπέδων έντασης σημαίνει ότι ο χορός μπορεί να χαρακτηριστεί ως έντονη προπόνηση. Είναι μια ισομετρική και ισοτονική προπόνηση.
Κάποιος που επιθυμεί να δοκιμάσει το pole dancing ξεκινά από το μηδέν, όποια κι αν είναι η ηλικία του, ή το σωματικό του βάρος. Οσο εξελίσσεται το πρόγραμμα, αυξάνονται και οι απαιτήσεις σε κάποιες δεξιότητες, ωστόσο ο καθένας επιλέγει μέχρι ποιο επίπεδο επιθυμεί να προχωρήσει.

Η ιστορία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες
Η ιστορία του pole dancing ξεκινάει πριν από δύο χιλιάδες χρόνια με γυναίκες που χόρευαν για γυναίκες, σε ένα ινδικό άθλημα που ονομαζόταν Mallakhamb. Στην Κίνα γινόταν συνήθως σε δύο στύλους ύψους 6 μέτρων, όπου οι άνδρες μεταπηδoύσαν εκτελώντας κινήσεις που «αψηφούν» τη βαρύτητα.


Στη Δύση, ο χορός στο στύλο πρωτοεμφανίστηκε περίπου το 1920 στην ακμή της αμερικάνικης «κατάθλιψης» της εποχής. Οι θίασοι πήγαιναν από πόλη σε πόλη διασκεδάζοντας τα πλήθη και περιελάμβαναν εμφανίσεις γυναικών που χόρευαν επιδεικτικά σε μια μικρή σκηνή μπροστά σε πλήθος «ενθουσιασμένων» ανδρών. Αυτό έγινε γνωστό ως χορός σε στύλο.


Ο χορός άρχισε να εμφανίζεται από τις σκηνές εκείνες σε διάφορα μπαρ τη δεκαετία του 1950. Αργότερα, στην δεκαετία του 1980, τον ασπάστηκαν οι γυναίκες στα στριπτιζάδικα.
Μετά το 1990, η Fawnia Mondey Dietrich, ξεκίνησε να διδάσκει αυτό το χορό σε κάθε ενδιαφερόμενη γυναίκα παρουσιάζοντας το πρώτο DVD εκμάθησης της τέχνης, ως αθλητική και χορευτική δραστηριότητα.
Σήμερα το pole dancing διεκδικεί μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με πληροφορίες από το healthyliving.gr