«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023»: Παραδοσιακό γλέντι με την «Εβρίτικη Ζυγιά» στο Μελισσοχώρι

Tο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» του Δήμου Ωραιοκάστρου συνεχίζεται με παραδοσιακό γλέντι στο Μελισσοχώρι με το συγκρότημα «Εβρίτικη Ζυγιά» και τον Δημήτρη Δίγκα.

Το γλέντι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 8 Ιουλίου 2023, στις 9 το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο Μελισσοχωρίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ωραιοκάστρου και η Μορφωτική Πολιτιστική Κίνηση Νέων Μελισσοχωρίου.

Οι συστάσεις για την «Εβρίτικη Ζυγιά» είναι περιττές: παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα που δημιούργησαν πέντε νέοι από τον Έβρο το 2007, παίζοντας αρχέγονα μουσικά όργανα (γκάιντα, καβάλ, θρακιώτικη λύρα, νταούλι), που συνυφαίνονται εδώ και χιλιάδες χρόνια με την ιστορία της Θράκης. Την τελευταία πενταετία, η «Εβρίτικη Ζυγιά» πρωτοστατεί σε γλέντια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, χαρίζοντας σε χιλιάδες χορευτές μοναδικές εμπειρίες μέθεξης, μεταλαμπαδεύοντας έτσι τη φλόγα της παράδοσης στη νέα γενιά.

Ταυτόχρονα, ο Δημήτρης Δίγκας, άξιος εκπρόσωπος των «Χάλκινων της Γουμένισσας», θα ξεσηκώσει το κοινό με το κλαρίνο του με εγγυημένη επιτυχία!

Διαβάστε επίσης  Χάρτης των Γεύσεων: Ενα μοναδικό ταξίδι στη μεγαλύτερη γιορτή κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Υπενθυμίζεται πως η είσοδος για το κοινό στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023»