Πως να κάνετε κρεμοτζέλ προσώπου με αλόη

Το Life-Events.gr στο βιωματικό σεμινάριο της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης

Το τμήμα Διά βίου μάθησης της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, προσφέρει προγράμματα εκπαίδευσης ενήλικων. Στο πλαίσιο των βιωματικών αυτών σεμιναρίων, που συμπεριλαμβάνονται στα προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του Κέντρου Αγροδιατροφικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής-Perrotis College, το Life-Events.gr βρέθηκε στο μάθημα του σεμιναρίου «Φτιάχνω μόνος μου φυσικά καλλυντικά I».

1901aloi 2

Με καθηγήτριες τις κ.κ. Λυδία Μαυροβίτη και Χριστίνα Σεχίδου και με τη βοήθεια επίσης της παραγωγού αλόης, κ. Εύης Δημανίδου, παρακολουθήσαμε και μάθαμε πώς να επεξεργαζόμαστε την αλόη καθώς και πώς να κατασκευάσουμε μόνοι μας ένα κρεμοτζέλ για το πρόσωπό μας.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο σεμινάριο, μπορείτε να βρείτε στοιχεία εδώ: http://www.afs.edu.gr/seminard.php?id=7&lg=1
Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως τα σεμινάρια έχουν βιωματικό χαρακτήρα, στοχεύουν στην ανάπτυξη νέων γνώσεων και δεξιοτήτων που σχετίζονται με την παραγωγή και τη βελτίωση των υπαρχόντων, την ανάπτυξη επιχειρηματικής παιδείας και την ανάδειξη επιχειρηματικών ιδεών.

Μπορείτε να δείτε τη λίστα των σεμιναρίων στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.afs.edu.gr/seminar.php?lg=1

1901aloi 5

Η καθηγήτρια του σεμιναρίου, κα Λυδία Μαυροβίτη, μας παρουσιάζει πως θα κάνουμε κρέμα προσώπου με αλόη βέρα…

Συνταγή
45 γρ. αλόη βέρα
2ml βάμμα σύμφυτου
2ml λάδι χαμομηλιού ή αμυγδαλέλαιο
2ml σταφυλέλαιο
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομήλι
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι

Προσθέτουμε στην αλόη το βάμμα σύμφυτου και χτυπάμε με μίξερ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λάδια, χτυπάμε και στο τέλος προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι και είναι έτοιμο για χρήση. Ιδανικό και για τον άνδρα, μετά το ξύρισμα.

1901aloi 81901aloi 91901aloi 14

1901aloi 6

1901aloi 7

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *