Πώς θα καθαρίσετε το ταψί σας από τα λίπη

Χρήσιμες συμβουλές για να ξεμπερδεύετε γρήγορα!

Χρήσιμες συμβουλές για να ξεμπερδεύετε γρήγορα!

Ειδική αποστολή: Πλύσιμο ταψιού. Βάλατε λαδόκολλα ή αλουνινόχαρτο. Αλείψατε με βούτυρο ή κάποια άλλη λιπαρή ουσία. Ωστόσο, μετά από αρκετές χρήσεις, όσο καλά και αν το πλύνατε, αυτό παραμένει με καμένα λίπη τα οποία δεν καθαρίζονται.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να ξεμπερδεύετε…

1. Ξεκινήστε πλένοντας πρώτα το ταψί στο χέρι όπως κάνετε πάντα. Αυτό θα αφαιρέσει τα περισσότερα υπολείμματα φαγητού και λίπη.

2. Στη συνέχεια φτιάξτε ένα μίγμα από baking soda και λευκό ξίδι. Η υφή του μίγματος πρέπει να είναι παρόμοια με αυτή ενός κρεμώδους ντρέσινγκ.

3. Απλώνετε το μίγμα στο ταψί σας δίνοντας περισσότερη προσοχή στα πιο βρώμικα σημεία. Πασπαλίζετε στο ταψί και πούδρα καθαρίσματος για ανοξείδωτα σκεύη. Το σκεύος θα πρέπει να μείνει για αρκετή ώρα στο νεροχύτη σας, ωστόσο, αν δεν υπάρχει χώρος, η διαδικασία μπορεί να γίνει εναλλακτικά στην μπανιέρα.

Διαβάστε επίσης
Τα πρώτα 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις μόλις μπεις στο σπίτι

4. Αφήνετε το μίγμα να δράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι -κατά προτίμηση με σκληρή επιφάνεια- τρίβετε πολύ καλά και πλένετε. Αν υπάρχει «επίμονη» βρωμιά, επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.

Αν όμως τα ταψιά σας είναι πολύ ταλαιπωρημένα, μην περιμένετε να επανέλθουν πλήρως στην αρχική τους κατάσταση και να γίνουν σαν καινούρια. Ειδικά οι γωνίες δεν είναι εύκολο να καθαριστούν. Για να μην φτάσετε λοιπόν σε αυτό το σημεία, καλό θα είναι να αφιερώνετε λίγο παραπάνω χρόνο στο καθάρισμά τους από τα πρώτα πλυσίματα.

Πηγή: olivemagazine.gr