Που πάνε τελικά οι κάλτσες που… χάνονται στο πλυντήριο;

πλυντήριο

Η απάντηση στο αιώνιο ερώτημα

Ολοι όσοι έχουν βάλει έστω και ένα πλυντήριο στη ζωή τους, έχουν έρθει αντιμέτωποι με το φαινόμενο της… χαμένης κάλτσας.

Φυσικά αναφερόμαστε στις «εξαφανισμένες» κάλτσες, οι οποίες για κάποιο ανεξήγητο (μέχρι τώρα) λόγο χάνονταν κατά τη διάρκεια της πλύσης.

Αραγε η εξαφάνιση οφείλεται σε κάποια μορφή μαγείας ή άλλων υπερφυσικών φαινομένων ή μήπως η εξήγηση είναι λιγάκι πιο απλή;

Ας ρίξουμε λίγο φως!

Που πηγαίνουν οι χαμένες κάλτσες;

Η αλήθεια είναι ότι η απάντηση είναι… λιγότερο ενδιαφέρουσα από ό, τι ελπίζαμε.

Σίγουρα θα προτιμούσατε να παρουσιάζουμε κάποια «επιστημονική» έρευνα που να αποδίδει την παράξενη εξαφάνιση των καλτσών σε ξωτικά, εξωγήινους ή σε κάποια μορφή μαγείας.

Ωστόσο η εξήγηση είναι απολύτως «γήινη» και μάλιστα δεν είναι μόνο μία. Ας δούμε τις πιο πιθανές.

Η κάλτσα δεν μπήκε ποτέ στο πλυντήριο
Όσον κι αν σας φαίνεται περίεργο αυτή είναι μια από τις πιο πιθανές εξηγήσεις. Στην πραγματικότητα το ζευγάρι δεν μπήκε ποτέ μαζί στο πλυντήριο γιατί πολύ απλά η μία κάλτσα κάπου παράπεσε.

Για να την βρείτε δεν έχετε παρά να ψάξετε στο καλάθι με τα άπλυτα, γύρω ή κάτω από κάποιο έπιπλο κλπ.

Bρίσκεται ακόμη μέσα στο πλυντήριο

Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα η χαμένη κάλτσα να έχει σφηνώσει κάπου στον μικρό χώρο γύρω από τον κάδο του πλυντηρίου, συνήθως κάτω από το λάστιχο.

Επίσης μπορεί να κρύβεται κάπου ανάμεσα στον κάδο και το τύμπανο του πλυντηρίου ή ακόμη και μέσα στη σωλήνα του νερού.

Σε αυτή την περίπτωση ίσως βρείτε την κάλτσα στο φίλτρο που διαθέτουν όλα τα πλυντήρια στο μπροστινό μέρος ή ίσως χρειαστείτε υδραυλικό.

Υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα να έχει αποβληθεί μαζί με τα απόνερα του πλυντηρίου στην αποχέτευση, αν και είναι κάπως δύσκολο να περάσει από το φίλτρο.

“Κρύφτηκε” μέσα σε κάποιο άλλο ρούχο

Ένα πιθανό σενάριο είναι ένα μικρό ρούχο όπως μια κάλτσα, με ή χωρίς τη βοήθεια του στατικού ηλεκτρισμού, να έχει κρυφτεί μέσα σε κάποιο μεγαλύτερο ρούχο.

Αγαπημένες κρυψώνες για τις κάλτσες είναι μεταξύ άλλων τα μπατζάκια των παντελονιών, τα σεντόνια, οι μαξιλαροθήκες οι παπλωματοθήκες κλπ.

Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται προσοχή κατά το άπλωμα των ρούχων για να μην καταλήξει η κάλτσα σας στον δρόμο ή στην πίσω αυλή…

Πηγή φωτό: pixabay

Πηγή: in.gr